ZIŅAS

trešdiena, septembris 15, 2010

Biezpienmaize

 Ja kaut ko no konditorejas variacijām man gribējās iemēģināt un pašai izcept, tad tā noteikti bij biezpienmaize... nezinu kapēc, bet man liekas ka torti izcept vieglāk, kā labu biezpienmaizi... nu es vel nekad nebiju sadūšojusies to iemēģināt, bet šodien gan... parasti ja kaut ko cepu vai izmēģinu, tad pēdējā laikā tās ir receptes no " Ievas virtuvēm" , bet šoreiz kaut kā ieklīdu iekš cālis.lv virtuves tēmām... un paldies hik, no cāļa, kura padalījās ar burvīgo, tiešām labo biezpienmaizes recepti... iznāca tiešām dievīgi garšīga..mmm... bet nu labi.. tagad par visu pēc kārtas ;) jo es centīgi mēģināju fočēt procesu..... :))
 Maizītes apakšai mīklai- 200gr sviesta, 150gr cukura, 300gr miltu un 2 tējkarotes cepamā pulvera. Sviestu pamīkstu saberž vispirms ar cukuru.. tad pieber miltus, kuri ir jau sajaukti ar tām 2 tējkarotēm cepamā pulvera.. sanāk drupačaina mīkla.. drumstaliņas ;) tad to noliek ledusskapī.. lai atpūšas.. un ķeras klāt pie biezpienmasas gatavošanas...
Biezpienmasai nepieciešams- 1kg biezpiens ( labākais pēc ieteikumiem ir Superneto nopērkamais Ricotta biezpiens 8%, paciņā 250gr maksā 40 saņi), 6 olas, 150gr cukura, vaniļas cukurs, rozīnes, saldais krējums (bet es iztiku ar 4 karotēm parastā skābā krējuma.. vadījos pēc ieteikumiem un atziņām) , un vel 3 -4 tējkarotes kartupeļu miltu-cietes....
uzliek uzbriedināt rozīnes- karstā udenī...
biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukurā iemaisa cieti un 3-4 tējkarotes vaniļas cukura (cieti tādēļ, lai pīrāgs nebūtu pēc tam slapš), cukuru pievieno masai....
 nosusina rozīnes un pievieno masai.. ( nosusināju lai nav lieka mitruma, jo salasījos ka apakša paliekot ātri slapja)
 uzputoju olu baltumus un iecilāju mīklā, pie reizes arī krējumu pievienoju... nu masa gatava... mazā meita atzina par ļoti gardu esam ;)
 tad ņem pannu...es cepu uz papīra..un ar 2/3 drupačiņu izklāj pannu.. mana panna bik par lielu šim daudzumam.. acīmredzot man nestandarta plīts :)) jo runa gāja, ka porcija kā reiz parastajām cepeškrāsns pannām.. bet nu nekas.. ir ok... un tā.. panna izklāta ar drupačiņām, lieku virsū masu.. tad pārkaisīju ar atlikušo drupačiņu daļu... Cepu ~180 grādos, aptuveni 40-45min.
Luīze laimīga tikusi pie tukšās biezpienmasas bļodas.. viņa mums vispār ir " zaļu" mīklu fane :))
- bet nenovirzoties no pīrāga tēmas, griezu atdzisušu...
secinājumi- man izdevās.... man sanāca ļōti garšīga biezpienmaize....
 Noteikti izmēģini..., ļooooti garšīga...
un lai tev arī sanāk un izdodas..
Labu apetīti !

56 komentāri:

  1. Recepte izskataas ljoti garda, tikai kaadaa temperatuuraa un cik ilgi biezpienmaize tika cepta?

    AtbildētDzēst
  2. Cepu ~180 grādos, aptuveni 40-45min.

    AtbildētDzēst
  3. Labākas receptes vnk nav

    AtbildētDzēst
  4. Manas draudzenes un vīrs bija sajūsmā :) Recepti padevu ārī tālāk.
    Paldies un lai gaidršīga ik katra diena!!!

    AtbildētDzēst
  5. Nu nespēju neizteikt sajūsmu par garšīgo biezpienmaizi. Ļoti garšīga...

    AtbildētDzēst
  6. Tiešām ļoti, ļoti garda ........ :) Ņammmmm

    AtbildētDzēst
  7. Fantastiska recepte!!! Super, paldies! Cepšu arī turpmāk, īsts atradums!

    AtbildētDzēst
  8. Labākas biezpienmaizes nav!
    Ja vēl starp mīklām ieliek upeņu ievārījumu - vnk mmmmm....

    Manas draudzenes saka: Kā karamele...

    AtbildētDzēst
  9. Paldies visiem par komentāriem... man prieks ka ieraksta kaut vai anonīmi, ka recepte ir laba. Tas iedrošinās arī citus izmēģināt,kā arī man būs lielāks prieks rakstīt vel kādas receptes... Jo blogotājam jau komentāri ir patīkami, vismaz top skaidrāks.. rakstīt, nē.. vajag vai nē... un tad var saprast par ko rakstīt :))


    Paldies ka jūs lasat un arī izmēģinat :))

    AtbildētDzēst
  10. tuuliit iesu meeginaat taisiit, cerams sanaaks un tikliidz buus gatava padaliisos ar savu pieredzi:)

    AtbildētDzēst
  11. Es arī izmēģināju, tiesa gan- pusporciju, jo nobijos... bet ir-ir ļoti garda, nu jau cepu otro reizi! Liels paldies!

    AtbildētDzēst
  12. Ļoti garšīga biezpienmaizīte!Paldies par receptīti.Lielajai plātij
    drupačmīklai es ņēmu vēl pusporciju klāt,lai vairāk apakšiņai Biezpiens man bija 1kg300g, 6 olas-(6 olu dzeltenumi un 4 sapututoti baltumi).
    Uz biezpienmasas vēl sagrieztas zemenītes un tad drupačiņas!
    Labākā biezpienmaizīte, kas man sanākusi! Vēlreiz, PALDIES!

    AtbildētDzēst
  13. Mmmmmmm.....ļoti garda,super!Paldies!

    AtbildētDzēst
  14. Paldies,dikti garšiga kūciņa!Lai jums veicas!
    Paldies.

    AtbildētDzēst
  15. Noteikti jau rīt pat izmēģinašu so receptīti.Jau iepriekš paldies...jūtu,ka būs labs galaiznakums!

    AtbildētDzēst
  16. Paldies! Tiešām lieliska kūka.
    Mani secinājumi - jācep 42 min vai 40 nelūroties ik pa brīdim. Šoreiz ar lūrēšanos un 45 min bišķi piedega. Bet vīram ļoti garšo (sevišķi ar tiem melnumiņiem)

    Priekā!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu par tām minūtēm- katra cepeškrāsniņa arī ir īpaša- ar savu raksturu..:))) manējā var cepties pat līdz 50 minūtēm... kā nu kuro reizi, jo grādus jau uzstādu pagriežot ar roku, nevis elektroniski, tad nu pusgrāds šur un tur:)))

      Dzēst
  17. tiešām ļoti garda kūka! Tikko pagatavoju! Vienkārši lieliska! Liels Jums paldies par brīnišķīgo receptīti! (:

    AtbildētDzēst
  18. Paldies par recepti!!Es Valsts svētkiem par godu uzcepu savai ģimenei!!:))Ļoooti gardi,BET noteikti nākošo reiz vairāk drumstaliņu pamatiņam ņemšu!!!!;)Bet paldies,visi priecīgi!!!;)

    AtbildētDzēst
  19. Man arī sanāca superīgi pēc Jūsu receptes. Paldies par to! Agrāk nekad nebiju cepis biezpienmaizi. Uzcepu par godu sava dēliņa septītajam zobiņam. :) Viņam gan vēl par agru to ēst.

    P.S. Attēli ir superīgi. Tieši tie mani iedvesmoja sekot Jūsu receptei. Gaidīsim vēl. :)

    Ar cieņu, Jānis.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies Jāni par atsauksmi.. ļooti patīkami ;)

      Nu būs vēl kāda recepte jāpdomā....

      Dzēst
  20. Paldies Sandra par receptiti!! Loti garsiga biezpienmaizite sanaca!

    AtbildētDzēst
  21. Garšīgākā biezpienmaize manā mūžā!
    Izcili!

    AtbildētDzēst
  22. Cepu Norvegijaa, jo sailgojos pec Latvijas.. Nebija biezpiena, tikai cottage cheese, bet to sablendereju un sanaca loti labi! Paldies!
    P.S. Zalo miklu ari meita notiesaja :)

    AtbildētDzēst
  23. jau 3.reiz naku skatities so recepti, ļoti laba sanak biezpienmaizite! un patikami seit ienakt un iedvesmoties ar dazadam sparnotam frazeem.
    Linda

    AtbildētDzēst
  24. Vislabākā biezpienmaizes recepte!
    Tiklīdz sāk briest ideja par biezpienmaizes cepšanu, tā veru vaļā šo blogu :) Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Viiii..cik forši.... paldies par tik jaukiem vārdiem....

      Dzēst
  25. Šī tiešām ir labākā biezpienmaizes recepte, ko esmu atradusi, tīra klasiska recepte, var arī bez drumstalām (jo man kaut kā parasti drumstalām pietrūkst)
    Bet kad cepu vienmēr nāku no jauna apskatīt recepti, un skaistos darbus un iedvesomojošās domas un idejas.Liels paldies!!!
    Vija


    AtbildētDzēst
  26. Cik daudz biezpienmaizes sanak, cepot pec sis receptes, ludzu? paris kilogrami, Mazak, vairak? Paldies

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nekad neesmu svērusi :( bet lielajā pannā( standarta kas ir līdzi plītij) cepot ņemu šo recepti uz 1,5kg biezpiena... un noteikti tad vismaz 2kg ir... kad nākošeiz cepšu, apsolos nosvērt.. varbūt uz lieldienām ;)

      Lai jauki svētki...

      Dzēst
  27. Liela pateicība Sandra par brīnišķīgo recepti. Lai jauka un radoša noskaņa. Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies Ieva..
      Patīkami,ka vēl pēc tik ilga laika kāds pateicas, ieraksta komentāru tik senai ziņai.

      Dzēst
  28. Paldies, ljoti garshiigi! Sveiciens no Austraalijas latvieshiem :)

    AtbildētDzēst
  29. Mēģināšu šodien :)

    AtbildētDzēst
  30. Pie jūsu izvēlētā backgraund pavadījuma sliktas biezpienmaizes nemaz nevar sanākt:) Rozīnes mājas bija izbeigušās, toties atradu konservētus persikus . Sagriezu 4 pusītes kubiciņos un piešāvu rozīņu vietā. Sanāca ļoti, ļoti garšīgi :)
    Paldies!
    Vladislavs

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Super ideja,man pilnīgi sakārojās izmēģināt arī ar konservētiem persikiem, aprikozēm vai tamlīdzīgi. Noteikti izmēģināšu.
      Un paldies, Vladislav, par tik jauku komentāru...

      Dzēst
  31. Ideāli!
    Jau cik gadus gatavoju pēc šīs receptes un viss ir tik ideālās proporcijās, tik sabalansēta garša!!!
    Paldies Tev liels!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik patīkami,kad ieraksts komentāru tik senai ziņai, bet galvenais, ka joprojām biezpienmaizes cep ;)

      Dzēst
  32. Hello from Spain! Barcelona calling... ;)
    I am a passionate baker...and i wonder if some of you could translate this recipe for me, PLEASE! i think it looks fantastic... is it traditional in Latvia? Best regards

    AtbildētDzēst
  33. Hello from Spain! Barcelona calling... ;)
    I am a passionate baker...and i wonder if some of you could translate this recipe for me, PLEASE! i think it looks fantastic... is it traditional in Latvia? Best regards

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. For the dough:
      • 200gr butter
      • 150gr sugar
      • 300gr flour
      • 2 tsp baking powder
      For the filling:
      • 1kg dry cottage cheese (It is special Latvian cottage cheese – biezpiens)
      • 6 eggs
      • 150 gr sugar
      • Vanilla sugar
      • 3-4 tsp potato starch
      • raisins

      Melt the butter until its soft and mix in the sugar. Mix the flour with 2 tsp of baking powder and add to the butter which is mixed with sugar. It needs to be like crumbs. Put it in the fridge to rest.
      Put the raisins into the hot water for 5 min. Mix the cottage cheese with egg yolks. Mix the potato starch with sugar and vanilla sugar, then add to the cottage cheese. Pour down the water from raisins and add them to the filling. Mix separately the egg whites and add to the filling.
      Put the baking paper in the baking form, take 2/3 from the crumbs and put in the baking form, place the filling on the crumbs and put the rest of the crumbs (1/3) on the top.
      Bake in 180C approx. 40-45 min.

      Dzēst
  34. hello Sandra!!!!!! thanks a lot for it... i really appreciate your help.... this cake looks simply fantastic!!!!!
    by the way... what does Biezpienmaize mean??
    thanks and hugs from Barcelona

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. "Biezpienmaize" is a Latvian word for "Cottage cheese bread" if you translate it literally, but you can call it also "Curd cake"

      Dzēst
  35. thanks a lot for your help!!!! this cake looks great and i will show you when i bake it!!!! i wonder what are some other Latvian cakes? regards from Barcelona! :)

    AtbildētDzēst
  36. Labdien! šodien izmēģināju biezpienmaizi! ko varu teikt - ideāla :) mēģinaju ar skābo krējumu :)

    AtbildētDzēst
  37. Gribeju piebilst, mani sauc Gunta, dzīvoju UK :)

    AtbildētDzēst
  38. Vislabāk cept iepriekšējā vakarā vai tajā pašā dienā, kad jāpasniedz viesiem?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ... es parasti cepu pēc laika iespējām.... ja dienā nebūs laika, izcepu vakarā, bet vispār parasti cepu no rīta...
      Lai izdodas ;)

      Dzēst
  39. Dzīvoju ārpus Latvijas, pie mums var nopirkt tikai Cottage Cheese (mājās siers). Nedaudz to sablenderēju, ....mmmmm, cik, garda kūka!!! Cepu apaļajā formā 28cm, bet ilgāk 1,5h, pēdējo pusstundu uz 150C. Vakar vakarā izcepu, šorīt meklēju uz pannas vēl kādu drupačiņu.
    Paldies par gardo recepti!!! Šī noteikti tagad ir mana TOP kūka!

    AtbildētDzēst
  40. Draudzene iedeva pagaršot - ārprāts, cik garda :) drīz cepšu pati arī :)

    AtbildētDzēst

Sveiki.... Man prieks ka ienāci un veltīji laiku komentāram.

Lai jauka Tev šī diena!
Sandra ;)