Nolēmu, ka šogad noteikti ir jāpamēģina, jo man tak viss jāizmēģina.. ja jau vāru čiekuru medu, kāpēc gan vēl ne arī ceriņziedu :))))
Domāts darīts. tikai aiiiii.. kad bij skaisti ziedi- nebija laika, bet nu -lietus līst un līst... un ziedi paliek arvien nesmukāki, bet nu šodien steidzu glābt savu vēlmi.
5 litri ceriņziedu,
2 nomizoti citroni,
2 litri ūdens,
2kilogrami cukura.
Ceriņziedus (aptuveni 5 litri) noskalo un katlā iekšā, pievieno 2 litrus ūdens.
2 citroni...
nomizoti, lai nav lieka rūgtuma...tāpat jau pietiks :))))
mizas iemetu žāvētājā.. kādreiz var noderēt :))
Feina uzparikte- noder bieži...
citronu sagriežu ripās un pie ziediem katlā iekšā....
katlā viss plok un paliek gaišs, vāru 1 stundu...
pēc stundas, ziedus nokāšu un lieku atpakaļ uz plīts vārīties...
pieberu 2 kilogramus cukuru un vāru pusotru stundu...
Izskatās labāk nekā garšo :))))
Un!?- burkās iekšā.. es neputoju, un sanāca mazdrusciņ vairāk par 4 puslitru burciņām. Teikšu godīgi- ir rūgts, bet labs... Noteikti kaut kas veselīgs tai visā arī ir :)) nu es tā ceru....
Varbūt vēl vari paspēt salasīt un uzvārīt.. a ja nu ziemā noder :)))
Lai jauka diena!
Sandra
es ceriņziedu sīrupu vārīju bez zaļajiem kātiņiem. tie arī dod to rūgtumu. ilgi ar meitēnu sēdējāmun plūcām šķērējām nost. bet rezultātā sanāca viegls saldens sīrups ar ceriņziedu aromātu garšu.
AtbildētDzēsthttp://pukuzirnis.blogspot.com/2011/06/cerinziedu-sirups.html
bet kā vienmēr saku - neeksperimentēsi nezināsi :D