Nolēmu, ka šogad noteikti ir jāpamēģina, jo man tak viss jāizmēģina.. ja jau vāru čiekuru medu, kāpēc gan vēl ne arī ceriņziedu :))))
Domāts darīts. tikai aiiiii.. kad bij skaisti ziedi- nebija laika, bet nu -lietus līst un līst... un ziedi paliek arvien nesmukāki, bet nu šodien steidzu glābt savu vēlmi.
5 litri ceriņziedu,
2 nomizoti citroni,
2 litri ūdens,
2kilogrami cukura.
Ceriņziedus (aptuveni 5 litri) noskalo un katlā iekšā, pievieno 2 litrus ūdens.
2 citroni...
nomizoti, lai nav lieka rūgtuma...tāpat jau pietiks :))))
mizas iemetu žāvētājā.. kādreiz var noderēt :))
Feina uzparikte- noder bieži...
citronu sagriežu ripās un pie ziediem katlā iekšā....
katlā viss plok un paliek gaišs, vāru 1 stundu...
pēc stundas, ziedus nokāšu un lieku atpakaļ uz plīts vārīties...
pieberu 2 kilogramus cukuru un vāru pusotru stundu...
Izskatās labāk nekā garšo :))))
Un!?- burkās iekšā.. es neputoju, un sanāca mazdrusciņ vairāk par 4 puslitru burciņām. Teikšu godīgi- ir rūgts, bet labs... Noteikti kaut kas veselīgs tai visā arī ir :)) nu es tā ceru....
Varbūt vēl vari paspēt salasīt un uzvārīt.. a ja nu ziemā noder :)))
Lai jauka diena!
Sandra
1 komentārs:
es ceriņziedu sīrupu vārīju bez zaļajiem kātiņiem. tie arī dod to rūgtumu. ilgi ar meitēnu sēdējāmun plūcām šķērējām nost. bet rezultātā sanāca viegls saldens sīrups ar ceriņziedu aromātu garšu.
http://pukuzirnis.blogspot.com/2011/06/cerinziedu-sirups.html
bet kā vienmēr saku - neeksperimentēsi nezināsi :D
Ierakstīt komentāru