Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

ceturtdiena, septembris 02, 2010

-avotiņš...

Kas gan Latvija būtu bez daudzajiem avotiņiem... tagad tinot domas atceros ka vienmēr kur dzīvoju, ir tuvumā avots, vai ja nu nav- uzmeklēju... tā bija gan dzīvojot Liepājas pusē, tā bij Marinzejā.. pat Rīgā dzīvojot bij avotiņš pie mājas... noteikti daudz zina ka pie lielveikala Zoom netālu ir avotiņš.. ka tīru ūdeni var nepirkt bodē...



Tagad par mūsu avotiņu ir kļuvis Biksēres avots... tas atrodas pašā ceļa malā... Paldies Aigaram kurš pirms vairākiem gadiem mums to parādīja.. tad vel tas nebija ne sakopts, ne tik pamanāms... tagad tas ir tiešām izcelts saulītē... Jā.. arī Madonā ir avotiņi, bet nu kaut kā šis mums iecienītāks :))


Kad pēc lielajiem mūspuses vējiem mēs bijām palikuši bez elektrības un ūdens, arī krājumi bij izlietoti, kārtējo reizi braucām pēc ūdens ;) Tas bij pirms astoņiem rītā.. mašīnas piestāja viena pēc otras.. man liekas kādas 7-8 pa tām 10 minūtēm noteikti... es nekautrēdamās jautāju cilvēkiem, vai vētras dēļ te piestāj, jo mājās nav ūdens, vai kā.. visi atbildēja- nē, nē.. tie piestājam vienmēr.. cits ik dienas uz darbu braucot..cits mājās lieto tāpat kā mēs... kāda sieviete ar meiteni reti braucot pa šo ceļu, bet avotiņu zina, tāpēc vienmēr piestāj un visus mašīnā atrodamos dzermos traukus piepilda ar ūdeni.. pamanīju tiešām cik raibas , lielas un mazas ceļotāju ūdens pudeles viņas ar meitu pildīja.. pat kafijas termosā..

Pēdējā reizē- 28. augustā paskaitīju, ka atvedām 71l ūdens... parasti mēs uzpildam arī to lielo Vendenes ūdens boilerīti.. šoreiz tas vel nebij īsti tukšs.. bet ūdeni vajadzēja, jo arī Jānis braucot reisā ņem līdzi avota ūdeni.. ne vienmēr, bet pēc iespējas ... kaut kā pēkšņi tie lieli ūdens baloni (5-7l) bij pazuduši.. tāpēc salasītas tika parastas pudeles.. bet tas nekas..
Jūtamies bagātas ar ūdens krājumiem :))


Paldies Biksēres vietējiem par avotiņa sakopšanu... paldies avotam par skaidro un labo ūdeni ;)

3 komentāri:

Anonīms teica...

Avotiņa ūdens ir ļoti garšīgs.Reti sanāk braukt garām,bet speciāli braukt par tālu.Priecē sakoptā avotiņa apkārtne.Prātoju,kur paliek iztecējušais ūdens,jo plūsma ir spēcīga.

Sandra teica...

es no Praulienas braucu speciāli.. zinu ka arī Madonā ir avoti, bet te kaut kā ir iesākts un nelaužas tā tradīcija neskatoties ni uz ko :))))

Anonīms teica...

Labdien, avotiņa ūdens ir labs, enerģētiski apmēram tik pat spēcīgs, kā Bānūžu Svētavota ūdens

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-