Šogad un kā jau katru gadu neprātīgi ziedēja kaukāzenes... kaukāza plūmes, kuras sauc arī par aličām... bet bija viena atšķirība....
Šoruden atšķirībā no citiem gadiem ir arī plūmes...un plūmju ir neprātīgi daudz.... Un mēs tās varam neprātīgā daudzumā lasīt un vārīt ievārījumā, jeb kā man labāk tīk teikt- vārīt zaptē.....
Šoruden atšķirībā no citiem gadiem ir arī plūmes...un plūmju ir neprātīgi daudz.... Un mēs tās varam neprātīgā daudzumā lasīt un vārīt ievārījumā, jeb kā man labāk tīk teikt- vārīt zaptē.....
Un man šodien ienāca prātā doma uztaisīt fotosesiju zaptes tapšanas procesam.... kāpēc ne??!!- varbūt arī tevi iekārdināšu....
Nu aiziet!-
Plūmes nomazgāju un katliņā iekšā... uzlēju vienu krūzīti ūdens... jā, jā ar visiem kauliņiem....
...apvāru ar viesiem kauliņiem... vāru kamēr plūmes sāk šķīst, bet vel nepavisam- tas izskatās kā bildē... tad ļauju viņām atdzist....
... tad droši varu ķerties nākamajam piņķerīgājam posmam... izberžu plūmes caur caurduri( jeb kā ikdienā visi sakam- duršlāgu)...
...izberzt var gan ar koka karotes palīdzību, gan ar roku.... man ērtāk un ātrāk to izdarīt ar roku...
...tad nu skabā plūmju masa bļodā, kauliņi ar miziņām ārā....
...tad nu visas plūmes izgājušas piņķerīgo procesu nonāk katliņā... un vairs nav plūmes bet ir varen skāba masa...
... lieku uz plīts un vāru... tad kad masa ir karsta un bik apvārījusies , pieberu cukuru.. lietoju krievijā pa lēto (ap 40 santīmiem) iepirkto cukuru...
...cukuru beru aptuveni tik pat cik ir šīs plūmju masas bet uz aci... neko nemēru un nesveru...
...klāt iemetu arī dažas krustnagliņas... lieku reizē ar cukuru- zinu ka nav pareizais brīdis, bet manām meitām viņas ne īpaši un tād nu smeļot putas daļa no tām izzvejojas ārā... un beigu rezultātā to ir mazāk... protams vel var likt klat arī apelsīnu miziņas.... būs nākošreiz jāizmēģina.... un jāpamēģina būs arī plūmes vārīt kopā ar āboliem... bet to citreiz un bez fotosesijas :)))...
... mana zapte Dievišķi skaisti vāras...
... svēta lieta ir noņemt putiņas... tās smeļu vienmēr un visām zaptēm tikai pēc cukura piebēršanas... tā tas pienākas un tas ir jau ierasts, ka pēc zaptes izvārīšanas ir jābūt putu bļodiņai no kuras panašķoties... un nav svarīgi kura zapte vārīta- zemenes, ķirši vai plūmes... tai jābūt vienmēr.... manā mājā noteikti :))))... (zinu- ka parasti putas jau smeļ, kad vel nav cukurs bērts klāt, bet tas man liekas ir bezjēdzīgi, jo kurš tad ēdīs to skābo biezeni? )...
... putas nosmeltas, zapte kādu laiciņu pavārījusies un var sākties liešana burciņās... jaukākais posmiņš procesā ;)... man patīk burciņas ja katrā reizē ir vienādas un bez tiem zupu un gurķu papīriņiem... tie ir savu nokalpojuši un mazgājot burkas tie papīriņi nav jāatstāj...
... nu ko... arī uz elektriskās plīts, arī nelielā katliņā, ja vien ir vēlme, var tikt pie gardas zaptes...
Vai nav kārdinoša??
...mmm... ir gan... ar pienu un baltmaizīti...mmm...
Dievišķi!!!
Labu apetīti un izmēģiniet arī jūs!!!
Labu apetīti un izmēģiniet arī jūs!!!
;)
1 komentārs:
Viena kolosāla un ņammīga fotosesija. Tiešām sakārdināji. ;0)
Ierakstīt komentāru