Katru gadu šai laikā es vāru pieneņu medu...(pat šogad- neskatoties ka nekam nav laika... pienenēm- jāatrod :D ) jā, jā... zinu, nekas īpašs, daudzas teiks, bet man tas ir pieneņlaika rituāls man to vajag un viss :D parasti viss pa gadu apēdas.. un patiesībā šo kārumu vāru vairākas porcijas... Esmu lasījusi visādas receptes, bet nu kaut kā vienmēr daru pēc savas-- sensenās ;)
Mana recepte- :D
salasu 200 pieneņu ziedu, nomazgāju un apleju ar 1l verdoša ūdens, pievienoju vienu sagrieztu citronu un ļauju nostāvēties vismaz 6 stundas ( bet var arī ilgāk.. man tā bieži). Tad šķidrumu caur marli nokāšu, uzsildu un pieberu 1kg cukura. vāru uz lēnas uguns 1-1,5stundiņas... pēdējais- leju burciņās.... piebildīšu- man ir elektriskā plīts, un tā kā es nevāru tik mazu porciju, tad es vāru uz pusi ilgāk (3h) uz sava sildriņķa...
Mums visiem ļooti garšo, protams, tas neaizstāj īsto medu... kura mums netrūkst, bet kāpēc lai nebūtu dažādība :P Vel jau vari arī tu paspēt uzvārīt... Lai tev izdodas ;)
\
5 komentāri:
ak jēee, es tikko atcerējos, ka tādu medu taisīja man ome Lietuvā un tādā veidā es apguvu skaitītprasmi lietuviski līdz 200 :)) Paldiees, ka atgādināji, būs japamēģina. Cik sanāk burciņas no šī daudzuma???
Oho! Mums jau Rīgā daudz maz piene;nu laiks beidzies... Izskatas - super! A kā garšo? Pēc medus vai kā savadāk?
Shaha
красота!!!
Nākamgad jāpamēģina man ar'... Tikai laicīgi jāsāk domāt, kur ņemt pienenes :)
Paldies par ideju, mēģināšu!
Ierakstīt komentāru