Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

trešdiena, janvāris 21, 2015

Par un ap dzīvi....

Gribējās šogad  šo blogu atstāt tikai un vienīgi par saviem krustiņiem... bez citātiem utt... bet izlasot šo, nu nespēju to neiekopēt.. nedēļu domāju- katru dienu pārlasu..un man patīk... varbūt jātaisa atsevišķs blogs par un ap citātiem un domām?? hmm... tad te nepiesārņotos :))) krustiņtēma...bet nu pagaidām ierakstīšu te. 

Filosofija, kas maina dzīvi.


2013.gada augusts Endingenā (Vācijā)  
1. Atbalsti un slavē cilvēkus pie katras izdevības. Tavs atbalsts kalpo kā laba barība cilvēka izaugsmei.

2. Nekad un nevienu neizsmej un nepazemo.


3. Par cilvēku saki tikai labu. Ja neko labu pateikt nevari, tad labāk klusē.


4. Esi uzmanīgs pret citu cilvēku darbu, tad Tev vienmēr būs iemesls uzslavēt un nebūs jālišķē.


5. Akcentē uzmanību uz cilvēka pozitīvajām īpašībām. Ja vēl pagaidām viņš nav gana cēlsirdīgs un vieds, tad parādi to cilvēku, kurš tāds ir viņā pašā un šis cilvēks noteikti vēlēsies to apstiprināt.


6. Cilvēkus nevajag kritizēt. Ja tomēr esi nolēmis to darīt, tad, lai šī kritika būtu vērsta uz viņa darbiem ne personību.


7. Nevajag pastāvīgi demonstrēt savu pārākumu pār citiem. Tādā veidā Tu sev iemanto tikai ienaidniekus. Gribi draudzēties? Tad dari tā, lai Tev blakus cilvēki sajustos vērtīgi. 


8. Vienmēr ievēro savas kļūdas un savu vainu un atvainojies.


9. Lai Tevī ieklausītos, labāk piedāvā, nevis izdali rīkojumus un pavēles.


10. Aizkaitinājums - tas ir signāls, ka cilvēkam vajadzīgs atbalsts un palīdzība. Tāpēc ar sapratni izturies pret tādu stāvokli.


11. Esi labs klausītājs un mazāk runā.


12. Dažkārt ļauj saprast, ka laba ideja nākusi no kāda cita, jo nav taču svarīgi, kurš pirmais to izdomājis, svarīgi, kur tas aizvedīs.


13. Ja uzskati, ka cilvēkam nav taisnība, tad viņu skarbi pārtraucot, Tu vienalga nepanāksi to, ka viņš apstājas. Kamēr viņš nebūs izteicies, viņs paliks pie sava. Atļauj to!


14. Gribi iemācīties apstādināt jebkuru strīdu? Iemācies atzīt, ka Tev, iespējams, nav taisnība. Tad pazudīs konflikta iemesls un strīds beigsies pats no sevis.


15. Biežāk dāvini dāvanas - bez kāda īpaša iemesla. Tas parādīs, ka vēlies iepriecināt cilvēkus, pat negaidot nekādus īpašos svētkus.


16. Ja Tevi kas tracina, pacieties, paklusē, pievaldi emocijas. Dod iespēju cilvēkam izteikties un vērs uzmanību uz lietām, kas Tev patīk. Sarunas beigās pasaki savam oponentam, ka Tu padomāsi par to, ko viņš teica.


17. Par savu devīzi izvēlies domu: interesēties par cilvēkiem, nevis gaidīt interesi no viņiem.


18. Smaidi. Smaidi. Smaidi. No sirds, pa īstam.


19. Vērsies pie cilvēka, saucot viņu pilnā vārdā - ne iesaukā, ne "saīsinātajā variantā". Tā Tu izrādi cieņu viņam kā personībai.


20. Pacenties pabeigt sarunu tā, lai cilvēkam paliktu labs garastāvoklis.


21. Iemācies piedot! 


Pārlasu un pārlasu..laikam jāizprintē ... 

Sandra ❄ 

4 komentāri:

Jūlija, Marta, Maija teica...

Ah,ja mēs kaut pusi no tā visa izpildītu tad pasaule kļūtu dadz labāka,ko par citiem,būtu jau labi ka savējie uz pusi kļūtu tādi kā gribam,bet varbūt vaina manī-un viss jāsāk ar pašu.Man prieks,ka spēj vienmēr ieraudzīt ko skaistu,vērtīgu Maija

Agnese teica...

Man liekas forši, ka viss ir vienuviet - krustiņi, nekrustiņi :) Mēs taču esam tik dažādas, daudzveidīgas un vienmēr ir iespēja pievērst uzmanību tieši tam, kas interesē mani, bet to, kas neinteresē, nelasīt :)

Elīna Sniedze teica...

Piekrītu, ka ir labi, ka viss ir vienuviet :)

Anonīms teica...

Es arī piekrītu vairākumam, jo Tavas lasītājas tāpat kā Tu, noteikti ir daudzpusīgas personas un labprāt palasa par dažādām tēmām-rokdarbiem, kulināriju, bērniem utt.

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-