Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

sestdiena, aprīlis 02, 2016

Tēma par diegiem numur-1.

Pāris dienas atpakaļ Tekla man e-pastā uzjautāja ko es daru ar diegu atlikumiem no komplektiem. Pastāstīju, ka ārā nemetu, katru pa savai šķirnībai sašķiroju un izmantoju- ja nu gadījumā pietrūks, vai arī mazajiem darbiņiem. BET!!!- es pavisam aizmirsu pastāstīt par to, ko šogad iesāku darīt ar diegu galiem.  Tad nu pastāstīšu šeit, ja nu kādam noder.

Katrai krustiņotājai noteikti kaut kur pa rokai ir maza miskastīte :))) tā teikt diegu galiem. Kādreiz tiešām metu tur iekšā visus musurus :)) i diegu galus, i papīrus, i  ja nu tiešām bij musurs tad, tas ar turpat. Un tad nu pa reizei es to vienkārši iztukšoju lielajā misenē. Bet no vasaras es savās mazajās diegu misenītēs :))) metu tikai diegu galus.. ne papīriņus, neko vairāk. Ko es ar tiem darīšu, izdomāju, ka gada laikā es varu ar tiem piepildīt divus līdz trīs adatu spilventiņus.


Kad pabeidzu kādu darbiņu es visus pārpalikušos diegu galus kas ir garāki par 10-15 cm, no kuriem vēl var uzkrustiņot vismaz 3 krustiņus es saveru adatās un saspraužu savā īpašajā adatu ķusī :))) Jūs bildē varat redzēt cik man tas īpašs :))) parasta rozā švammīte- tas man ir vienkārši ideāls adatu ķusis. Ja kādam tas liekas traģiski, neuztraucaties-  ar mani viss ir kārtībā... švammīte jauna, nelietota.. es vienkārši procesiem pieeju brīžiem ļooti radoši. :)) Tā kā man ir vairāki procesi, tad šai ķusī nonāk tikai man procesā vairs nevajadzīgie diedziņi un nekas nekur nesajūk. Kādi vēl diegi tur nonāk? Ja darbiņš bijis no komplekta, tad tur nonāk visi tie diegi, kas ir īsāki par komplektā esošajiem kas ir uz orģinālā organiziera. (ui, es ceru ka var saprast manu domu) Nu ja visi diegi komplekta organizierī ir 50 cm gari, tad tie kas būs palikuši 45 cm, nonāks uz manā īpašā adatu ķuša. Pārējie paliks kā jauni tur kur bijuši. DMC, Anchor diegus glabāju uztītus uz kartoniņiem. Parasti šujot mēs nogriežam sev piemērotu diega garumu visam pavedienam kas ir no 6 diegiem... un tad nu arī šeit, kas ir īsāki, tiek savērti adatās un nonāk uz ķuša. Ir man dažiem diegu toņiem tā, ka iekrājas vesela kaudzīte ar 15-25 cm gariem diedziņiem, bet parasti ņemas jauns un garāks diegs, un tie īsie tā teikt krājas un krājas reizei kad vajadzēs pāris krustiņiem. Bet dažreiz tas ilgi nepienāk un katru reizi tik pārtinot viņi bružājas, bet nelietojas.


Un tad kad man uznāk vēlme, jeb viņi tur iekrājušies vairāk pēc pabeigta darba, es viņus izšuju adatu spilventiņā. Šuju visus pēc kārtas īpaši nepiedomājot, šuju tā teikt pa spirāli. Audums- aidas atgriezums. Liekas jau ka diegu galu paliek pāri daudz, ha, nekā... man šogad ir pabeigti 5 darbiņi.. tad nu var redzēt, ka nemaz tik daudz to diegu pārpalikumu tur nav... Tur var pamanīt gan pieneņpļavas zaķa toņus, gan manas sapņu gočas tonīšus, gan neatrādītu darbiņu krāsas....
Nu kaut kā tā...


Man vienmēr patīk skatīt bildes kuras ir no procesa nevis tās "saldās"  iepozētas un nofiltrētas, bet tīras iz dzīves. Nē, es māku, māku visu skaisti salikt, safočēt, iekadrēt utt.. bet laikam foto kursi ir darījuši savu. :))) Gribas patiesas bildes, patiesus cilvēkus utt. Man liekas, ka mēs pārāk  bieži gribam izlikties labāki nekā patiesībā esam :)))))
 Tas bija ievads manai bildei- galda stūrim šūšanas procesa laikā. Gribēju teikt, ka katru reizi tas ir savādāks, atkarīgi no procesa, bet tak nekā.. padomāju, ka galds plus mīnus vienmēr tāds pats... mainās kafījas krūzes :)))) pats process man metājas blakus uz dīvāna :))) Tad nu kādā no nākamajām reizēm par patiesumu procesa laikā :)))  Ak jā.. bildē redzu, ka ir diegu organizieris uz galda aiz datora no viena procesa. Palikts maliņā, jo plānojos sašūt diegu galus no īpašā adatu ķuša.
Man tiešām patiktos redzēt un lasīt kā jūs organizējat savus procesus, kas ir neaizvietojamie palīglīdzekļi, instrumenti utt :)))) Es priecāšos ja jūs ļausiet ielūkoties savā ērtajā stūrītī.

Šis process, jeb adatu spilventiņš tik ātri vēl nebūs gatavs. Bet kad taps-atrādīšu.

Un ko jūs darāt ar diegu galiem???

P.s.Ja ir interesanti, rakstiet, tad turpināšu par diegiem vēl. 

8 komentāri:

Anda teica...

Jā, jā, raksti vēl!
Es ar periodiski krāju diegu galus trauciņā, bet vēl nevienu reizi neesmu savākusi tik daudz, lai izmantotu.
Gribu drīz parādīt savu ne-organizētību. :)

Anonīms teica...

Radošas gan Tev pieejas diegu galiem!!! Garos - ķisenīša noformējumam, īsos - pildījumam...Un galvenais - vēstures veidošanai, atcerei, ja darbs ir aizgājis prom no mājas!
Tiesa! Esmu sevi pieķērusi gana daudzās reizēs, kad bildes domātas arī citu acīm. Lieko novākt, sakārtot pa smuko...Tās ir parādes bildes. Neapšaubāmi - dokumentācijas bildes ir intriģējošākas, līdz ar to - interesantākas...(Atrādītājam vajag nedaudz drosmes.) Gaidam turpinājumu!
Tekla

Anonīms teica...

Kā man patīk lasīt šos pieredzes stāstus. Diega galus (mazos) arī krāju vienā trauciņā, secināju, ka neesmu tos izmetusi pat no 2013.g., kad šuvu savu GK. Ārā tos nemetu, jo ja nu atnāks doma, kur tos vēl izmantot. Garākos diegu galus, kas var pietikt vēl dažiem krustiņiem, tinu atpakaļ uz kartoniņiem. Komplektā esošie diegi, kas paliek pāri, arī visus esmu sakrājusi, tik vēl nav bijusi vajadzība pēc viņiem. Īsti arī nezinu, kur tos likt, ārā mest negribas. Varbūt, kad būs sakrāti tik daudz, ka varēšu kādreiz izšūt kādu motīvu visu no oriģinālajiem diegiem! :D
Evita

Jana teica...

ļoti interesants un pamācošs raksts!
Man gan pašai tie gali paliek tik mazi, ka tikai pildījumam sanāktu, bet par to es nebiju aizdomājusies.

Sandra teica...

es sāku krāt no augusta... nu vienam adatu ķusim toč ir iekrājies :))))

Sandra teica...

:))) nu ja man kaut ka traks pa galdu mētātos, es vienalga novāktu... tagad skatos ko novāktu ja bildētu tagad :))))) konfekšu papīru, divus pus saburzītus maxima čekus un sērkociņus :)))) Un jā.. jā... bildes ar asumu un nepludinātiem foniem ir,ir interesantākas :)))

Sandra teica...

ooo.. tad jau galu krājumi ir skaisti... es kādreiz iekrāju, bet izmetu.. Nu es arī tinu tos 10-15cm mazos galus atpakaļ uz kartoniņiem, dažreiz jau noder, bet nu citiem toņiem tā iekrājas, ka maz neliekas. Bet pēdējie darbi no komplektiem, tad nu tur negribējās kabināt tos īsos klāt...tas man tik tāds kā smejas projekts no jaunā gada... un nemaz tik daudz pāri nepaliek ko iešūt adatu ķusītī...

Sandra teica...

nu es arī esmu no taupīgajām...izšuju līdz pēdējai iespējai diegu....galiņi paliek īsi,bet nu iekrājas pamazām gan...

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-