trešdiena, augusts 31, 2011

Prjaņiku ātrā kūka jeb vedekliņas kūka ...

Šoreiz padalīšos ar Gundegas nākamās vedekliņas ātrās kūkas receptīti. Nu tā.. meitenes vārdu es aizmirsu.. un nu nevaru nokrustīt kūku godam... zinu ka labošos, un kūkai noteikti tiks dots vārds :))))  Šo kūku mums uztaisa uz katru krustiņtusiņu.. un jau ir labi iecienīta, un ļoooti garšīga.. un vel ātrāk pagatavojama, ka nu ir pienākusi tā reize, kad jāizmēģina arī man... un kāpēc lai tā nebūtu rītdienai- 1.septembrim par godu :)) Nu man jau liekas, ka šī diena lielākā vai mazākā mērā tiek svinēta un ir īpaša katrā ģimenē, kurā ir skolnieki :)))

Un nu pie lietas ;)

Trīs sastāvdaļas:
prjaņiki- man bij 500gr,
krējuma paciņa (izspiežamais no paciņas ir ērtāks)  
4-5 banāni
( vai pamanat, ka tā sanāks arī samērā lēta? )




prjaņikus ar sadrupināju tāpat ar rokām... un kārtoju traukā..
pirmā kārta prjaņiki,
 tad krējumiņš,
ripiņās sagriezts banāns,
krējumiņš,
otrā kārta prjaņiku,
krējumiņš,
 banāni,
 krējumiņš 
un pa virsu atkal prjaņiki,
krējumiņš...
 un visss....




 trauku liekam lai viss savelkas... ēdīsim rīt... ;)

Noteikti, noteikti izmēģiniet...
Kūka ir tiešām ļooooti garšīga, un kā Luīze saka, i nepadomātu ka šīs trīs lietas kopā tik labi garšo :))

Lai jauka un piepildīta šodiena, un rītdiena vēl vairāk....

7 komentāri:

  1. Interesanta recepte :) Es laikam arī nekad neiedomātos visas tās 3 sastāvdaļas kopā.. bet tā vien gribas izmēģināt.. Krējums sasūcas praņikos un tāda kā mīksta masa tas viss paliek?

    AtbildētDzēst
  2. nu tas atkarīgs cik daudz to krējumu ieliek... bet būtībā jā :))
    Nu es taisu pirmo reizi, tad jau manīšu, vai nav par maz... bet nu man jau liekas, ka labāk lai ir bik mazāk, nekā par slapju...

    AtbildētDzēst
  3. Vispār gribas pamēģināt. izskatā ļooti labi.

    AtbildētDzēst
  4. Ir ļoooooti laba... :)

    AtbildētDzēst
  5. vai prjaņiki ir obligāti jādrupina?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. var jau mēģināt arī nedrupināt, bet vismaz sagraizīt mazākos gabalos.. jo citādi neizsūksies tas krējumiņš cauri.. nebūs kā kūka jeb kārtojums...

      Dzēst
  6. Es prjaņikus pārgriežu uz pusēm. Viss labi sasūcas (ledusskapī turu vismaz dienu).
    Vēl klāt nedaudz marmelādes gabaliņus un dzērvenes (lai nav kūkā pārāk salda).
    Pa virsū kūkai dekorēju kivi un zemeņu šķēītes. :)

    AtbildētDzēst


- paldies-