Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

otrdiena, februāris 14, 2012

14.02.

Vakar klīstot pa interneta plašumiem atradu tamborētas sirsniņas shēmiņu.. nu tādas maziņas, maziņas.. domātas laikam iekarināt koka zaros.. vai virtenēm. Tad nu es šodien izdomāju, ka jāpaniekojas... ha-ha-ha.. es takš jau kaut kad teicu, ka tamborēt nemāku :))) un tā arī ir.... bet tas gribēšanu tamborēt nemazina :))




ņēmu to bildi jeb shēmu priekšā un sāku... nu jā.. it kā jau viss skaidrs, bet kad jātamborē, tad čušs vien bij... apstājos jau otrajā aplītī :)))

 1- uzmetu 10 gaisa cilpiņas aplim un savienoju tās
2- otro rindu jātamborē sākot ar trim gaisa cilpiņām ( kā shēmā) un tālāk aptinumu stabiņš ( tad nu šis lūk ir tas kas man ne pārāk padevās, bet nu ar grāmatas un nagu palīdzību tiku galā)  ir, ir man tāda grāmata Tamborējumi -380 tamborējumu rakstu, tad nu tur par aptinuma stabiņu rakstīts - Stabiņu veido šādi. Pavedienu apmet ap tamboradatu piecas reizes, pēc tam adatu iedur pamatvaldziņā un izvelk. Grūtākais ir izvilkt caur tiem pieciem apmetumiem.. nu bez nagiem, man nekādi :)))  tad nu tādus aptinuma stabiņus uztaborēju 16, ar 5 apmetumiem, apli nobeidzot atkal 3 gaisa cilpas un pieveinoju pie pamata apļa ar īso stabiņu kā shēmā.
3- kā shēmā... 5 gaisa cilpas un tad skatīt shēmiņu, 3stabiņi ar vienu apmetumu, 3 ar diviem apmetumiem, 3 ar trim apmetumiem, tad atkal ar 2 un vienu apmetumu.. bet starp stabiņiem gaisa cilpiņas.. sākumā ar vienu gaisa cilpiņu starp stabiņiem, pēc tam 2 , tad atkal vienu gaisa cilpiņu..  jap, es te uztamborēju visu vienā laidā un tad tik ieskatījos shēmā :)))  tāpēc šī daļa ir jāpaskata iekš shēmiņas.. un apli nobeidzam atkal ar 5 gaisa cilpiņām, kuras pievieno atkal pie pamata apļa :))
4- 7 gaisa cilpas, un tad ar īso stabiņu pievieno pie pamati';na.. 3 gaisa cipas, īsais stabiņš.. beigās- atkal 7 gaisa cilpiņas, kuras ar īso stabiņu pievieno pie centra :)) ju-hū!!- viss.. ļooti ātri un viegli....

 Labi.. nenomētājiet mani ar kamoliņiem.. aprakstus tamborēšanai rakstīt nemāku, jo tamborēt jau ar ne :))) 
 Tā nu man pāris sirsniņas tapa.. varbūt vel kāda uztamborēsies.. gan noderēs..  vel jau visu mēnesi var rotāties māja ar viņām :)) ( pačukstēsu, ka man mazkoridorītis joprojām rotājas ar bumbuļu vainagu, un pītais šķīvis-  čiekuri + bumbuļi)

 Lai jauks vakars.... turpinājums sekos :))))

1 komentārs:

Sarkanā Biete teica...

Skaisti! Un vēl pie tam ar visu shēmiņu! Paldies!

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-