Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

otrdiena, novembris 03, 2015

Hip-hip...urā numur 2!

Tā nu es varu gavilēt jau no 21.oktobra, kad pabeidzu savu otro Poveļmājeli.  Jau sen, sen tapa mana pirmā Povela mājele----> skatīt šeit. 

   Savu otro mājeli iesāku pagājušā gada 27.novembrī. Un re!- nepagāja ne gads, kad pamazām to esmu saknibinājusi.  Dizains kā tāds man ļooti patīk, bet nu shēmas izstrādes kvalitāte ir pabriesmīga un to saka ne viens vien.  Lai sāktu kādu jaunu Povela dizaina darbu ir jānosēžas vecajam. Kas tad nepatīk!??- tas ka pašam jāzīlē kur šujas krustiņi,kur pus krustiņi,  kāds kur beks- ar cik diegiem... un par tām kļūdām gan toņu ziņā( bilde nesakrīt nu nemaz vietām ar rezultātu), gan beks shēmā vietām ir, vietām nav.. atkal skatījos ta pēc bildes, ta pēc citiem izšūtajiem darbiem.

Es zinu ka šis mājeles interneta plasūmos visādi apsaukā,bet man tas netraucē, jo es tur redzu to ko gribu es. Šī man ir mana lauku māja... mana māja pie ezera.... ar ābeļdārzu,puķēm  utt.


Šo bildi es speciāli ieliku lai var paskatīt ko tad dara tas beks, jeb bekstičs.  Pirmajā bildē ir izšūti visi krustiņi, puskrustiņi... otrajā pievienojās tikai bekstičš un franču mezgliņi, jeb kā es tos saucu- francīši.
Dizains- Michael Powell "Down the Garden Path"  izšŪts pēc interneta plašumos atrastas shēmas. 
Audums- Aida 14 antīki balta
Diegi- Anchor  30 toņu diegi, bet 43 simboli, jo 18 ir jaukti toņi jeb blendi.  Un vēl jau piemēram debesīs bij pašai jāzīlē kur jāšuj ar pus krustiņiem,tas nav atzīmēts ar atsevišķiem simboliem. 
Izmērs- 20x20 cm. 
Išūšanas tehnikas- krustiņš, puskrustiņš,bekstičš un franču mezgliņi. 
Tā kā izšujot pirmo mājeli rēķināju laiku, tad arī šai mājiņai veicu laika uzskaiti. 
Laiks-  xxxxx = 82h 25 min. (krustiņi un pus krustiņi) 
            --------  = 11h 25 min. (bekstičš)
                 *     = 25 min. (franču mezgliņi) 
                                              kopā =  94h 15min 

Ko lai saka- nu protams ka patīk... kā nu ne.... Protams ka kaut kad gribētos izšut vēl kādu Povela  dizaina bildi un pat jau ir noskatīta.. jap.. tāda liela, liela un skaista... Place du Marché. Shēma jau atrasta, tā ka pēc kādiem pāris gadiem varētu atkal paknibināt kādu Povelbildi. Tas nu no lieldarbiem, jo kādu maziņo var izšūt tāpat- gari neplānojot. 
Tas pagaidām viss :)

4 komentāri:

Jana teica...

ļoti skaista koša mājiņa! Man ļoti patīk šīs sērijas pārītis))))

Sandra teica...

Paldies Jana.. bet nu elpa pēc viņām jāatvelk, sliktās shēmas izstrādes dēļ.

Tekla teica...

Nu ko!Divas filigranas mājiņas jau ir! Lai top 2016. gadā vesela pilsēta «Place du Marchē« !!! Un bekstičš dara brīnumus!Tekla

Sandra teica...

Nu nezinu vai saņemšos tik ātri šim projektam, jo kā iedomājos nekvalitatīvu shēmas izstrādi, tā negribas. Betvēl jau nesaku ka nebūs :))))

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-