Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

piektdiena, novembris 23, 2018

...kad ziema klāt...

Pirms gadiem pieciem manā blogā bij ieraksts: Jauns process- Chickedees and Pinecones. Gandrīz gadu pēc tā, parādījās ieraksts, ka čiriki čivina. Nu ir pagājuši vel pāris gadiņi un es atrādos, ka darbiņš ir tapis ierāmēts, un nu, sākoties ziemai var rotāties pie sienas. Patiesībā man nepatīk atrādīt ierāmētos darbus, un to pat nedaru, vai daru ļooti reti. Kapēc?!-tapēc, ka rāmēšana ir gaumes jautājums un rāmējot darbnīcā visbiežāk darbus (es atvainojos par teicienu) sacūko... nu goda vārds... 3x esmu rāmējusi 3 dažādās darbnīcās un nekur man nepatīk rezultāts. Tad jau labāk es pati pa ekonomiskām naudiņām ierāmēju pielāgojot rāmjus, nekā maksāju pasakainas summas un par to kas nav tīkams. Jūs uzreiz padomāsiet, hmm.. bet kā tad tu citiem saki par viņu darbiem: skaisti ierāmēts utt... citi ir citu darbi, atrodas citās mājās un ja viņiem tīkami rāmji par milzu naudām: ok. Protams ir izcili skaisti ierāmēti darbi, bet tādu ir liels retums, diemžēl. Šis konkrētais darbiņš man patīk.. ir ok... nekādu caku, nekā lieka... Vai turpmāk atrādīšu noformētos- ierāmētos darbus: nezinu... drīzāk nē, nekā jā. 




Darot lietas, kas tev patīk, tu nezaudē laiku – tu to iegūsti.

/Ilze Salna/

4 komentāri:

Anda teica...

Interesanta doma.
Man nav bijuši mega darbi, bet tie, kas rāmēti rāmētavās, patīk. Parasti man jau ir ideja, ko es gribu (pieskaņot mēbelēm, piemēram :D).
Pati rāmēju, kad trūkst laika aiznešanai (dāvināšanai) un mazos darbiņus, jo nemāku griezt un nezinu, kur ņemt paspartu, vai ja nestandarta forma... tāda rokdarbniece neesmu :D

Anonīms teica...

Rāmēšana ir viens no grūtākajiem posmiem šajā procesā. Varbūt tāpēc arī man daudzi darbi stāv vēl bez rāmjiem. Bieži man ir ideja, kādu gribētu redzēt gala rezultātu, bet mūsu pilsētā nav lielas iespējas, kur veikt rāmēšanu, tad nu jāizvēlas no tā, ko viņi piedāvā un citreiz sanāk tikai apmēram tas, ko biju iztēlojusies.
Man gan patīk apskatīt arī gatavos darbiņus, jo arī tam vienmēr ir klāt savs stāsts.
Evita

Tekla teica...

Gaumīgs rāmis. Piestāv darbam! Kopskats ļoti labs.
Pati vienreiz mēģināju rāmēt darbnīcā. Viss bija skaisti, līdz ziņkāres dzīta, atvēru aizmuguri... Ui! Kā bija šķībi-greizi apgriezts audums un atstāta maza maliņa līdz izšuvumam! Tiešām - cūcīgi bija izdarījušies ar manu darbu! Kopš tās reizes rāmēju pati! DEPO izvēlos rāmi un pasūtu izmērus, atbilstoši maniem darbiem. Arī paspartū ir gana liela izvēle...
Tiešām, gribas redzēt Tavus gatavos darbus arī! Līdz šim redzētajiem nav ne vainas!!!

Montse teica...

Es un cuadro bellísimo !!!!!!!! el marco queda de maravilla ,a mi me encanta enmarcarlos ,se ve precioso colgado en la pared ,un bordado muy elegante .
Besos.

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-