Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

sestdiena, janvāris 30, 2010

Izstāde Rēzeknē....



Šodien man bij iespēja apskatīt krustdūrienā izšūtu gleznu izstādi Rēzeknē. Protams apskatīju, un patika.. kas tur labs bija??- kā meita saka, jāredz lai zinātu savu līmeni... izstādē piedalījās 7 autori ar 92 darbiem... bij iespēja satikties un mazliet parunāt ar izstādes organizētāju un lielākā vairuma darbu autori. Izstādei gatavojās jau 4-5 gadus.. tik ilgi auklēja ideju .. jo pirmsākumos- darbi bija, bet nebija noformēti, ko atzina par lielāko kļūdu- šūt un likt kaudzē...(jau pirms tiem 5 gadiem viņa tikās ar šodienas izstādes autoriem) ... Tad nu pēdējos gados visi centās savus darbus arī noformēt. Lieki piebilst, ka ar noformēšanu var darbiņu gan celt, gan pazudināt. Šeit bij visādi darbi- noformēšanas ziņā. Arī krustiņu glītuma jeb rūpības ziņā- nu jā.. laikam diviem autoriem bij ok.. dieviem viduvēji.. pārējie.. nu bij kā bij.. BET!! neskatoties uz savilktajiem krustiņiem, škībumiem utt.. cilvēki dara to kas patīk un ir lepni ar to.. viens darbs bij kvalitātes ziņā- zdrastvuj užas, bet nu supergais rāmis viņu paglāba... tā ka ja kādam tur gribētos ieraudzīt super kvalitāti- tās tur maz, JO- šuj pārsvarā ar pielasītajiem diegiem, uz baltkrievu auduma.. protams, ne visi, bet nu vairums.... Dizainu ziņā bij dažādi, arī Dimensioni, bet priekšroka tiek dota goblēnbildēm ar maz krāsām, lai darbs liels!!!.. šuj daudz ar puskrustiņiem, lai būtu ātrums.. un jā- mazos darbus neatzīst.. jo kā jau minēju- šai izstādei gatavojās jau vairākus gadus.... nu tas viss kopā ir arī raksturīgi viņu mentalitātei.. katrā ziņā, darbi visi bij skatāmi pa lielu gabalu.. es smejos, ka es tā nevarētu, jo man nav tik lielu istabu, kur es tā pa gabalu varētu viņus skatīt.... Un vel- GK neatzīst, jo tur bezjēdzīgi daudz krāsu un ilgi jāšuj.. labāk lielu bildi ar 22 krāsām un puskrustiņos... jo ātrāk gatavs, jo labāk... nu jā.. tas pārsvarā ir viena cilvēka viedoklis, varbūt kāds cits autors domā savādāk.. Viens no izstādes darbu autoriem bij vīrietis( ap 40 gadiem) viņa darbi uz ātro atceros ka garārā bilde "Muižnieku sanākšana" no viševaju krestikom, un Anchor dizaina pļava... ļoti daudz bij izšūtu ikonu.. jā.. tās nu bij ok. kā jau ikonas... Vel ko pamanījām- izskatījās ka neviens darbs rāmējot nav nostiepts.. varbūt kāds retais, bet nu gandrīz visi darbi zem stikla viļņaini- nenostiepti....Sestdien būs iespēja tikties ar visiem autoriem, būs meistarkleses šūšanā, būs kopīgas bildes šūšana..

katrā ziņā es nenožēloju ka apmeklēju izstādi, patika... ak jā.. daži darbi bij arī tādi, kurus esmu pati šuvusi, tad nu bij interesanti uz tiem paskatīt.... Cilvēki nāca daudz uz šo izstādi, ļooti apmeklēts pasākums... Meita lielā- secināja, ka viņai ir daudz glītāki darbiņi un viņai nu gan neesot par ko kaunēties, vīrs atzina, ka labi ierāmēts darbs ir baudāmāks... un man- man patika, jo pasmēlos saujiņu iedvesmas...

Ieskaties arī tu mazliet izstādē... ;)

3 komentāri:

eniine teica...

Paldies par ieskatu. Bija interesanti aplūkot.

Tekla teica...

Nu šī bija otra izstāde (lai arī neklātienē skatīta), kurā apskatiju krustiņotāju darbus! O! Dažs labs tik vērienīgs! Man patika! Nu, pietuvinātie skati ir tālu no perfekcionisma!Es tādu neatrādītu!Domāju, ka manējie ir glītāki,bet ne par visiem 100% perfekti. Izskatās,ka Tev, Sandra tādi ir! Man ir kur tiekties! ....(Ceļš esot laime!)

Sandra teica...

Tekla...
Tad man ar likās ka viens otrs ir par traku, šodien domas mainījušās. visi labi un noteikti katram savs stāsts....

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-