Maizītes apakšai mīklai- 200gr sviesta, 150gr cukura, 300gr miltu un 2 tējkarotes cepamā pulvera. Sviestu pamīkstu saberž vispirms ar cukuru.. tad pieber miltus, kuri ir jau sajaukti ar tām 2 tējkarotēm cepamā pulvera.. sanāk drupačaina mīkla.. drumstaliņas ;) tad to noliek ledusskapī.. lai atpūšas.. un ķeras klāt pie biezpienmasas gatavošanas...
Biezpienmasai nepieciešams- 1kg biezpiens ( labākais pēc ieteikumiem ir Superneto nopērkamais Ricotta biezpiens 8%, paciņā 250gr maksā 40 saņi), 6 olas, 150gr cukura, vaniļas cukurs, rozīnes, saldais krējums (bet es iztiku ar 4 karotēm parastā skābā krējuma.. vadījos pēc ieteikumiem un atziņām) , un vel 3 -4 tējkarotes kartupeļu miltu-cietes....
biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukurā iemaisa cieti un 3-4 tējkarotes vaniļas cukura (cieti tādēļ, lai pīrāgs nebūtu pēc tam slapš), cukuru pievieno masai....
nosusina rozīnes un pievieno masai.. ( nosusināju lai nav lieka mitruma, jo salasījos ka apakša paliekot ātri slapja)
uzputoju olu baltumus un iecilāju mīklā, pie reizes arī krējumu pievienoju... nu masa gatava... mazā meita atzina par ļoti gardu esam ;)
tad ņem pannu...es cepu uz papīra..un ar 2/3 drupačiņu izklāj pannu.. mana panna bik par lielu šim daudzumam.. acīmredzot man nestandarta plīts :)) jo runa gāja, ka porcija kā reiz parastajām cepeškrāsns pannām.. bet nu nekas.. ir ok... un tā.. panna izklāta ar drupačiņām, lieku virsū masu.. tad pārkaisīju ar atlikušo drupačiņu daļu... Cepu ~180 grādos, aptuveni 40-45min.
Luīze laimīga tikusi pie tukšās biezpienmasas bļodas.. viņa mums vispār ir " zaļu" mīklu fane :))
- bet nenovirzoties no pīrāga tēmas, griezu atdzisušu...
secinājumi- man izdevās.... man sanāca ļōti garšīga biezpienmaize....
56 komentāri:
Recepte izskataas ljoti garda, tikai kaadaa temperatuuraa un cik ilgi biezpienmaize tika cepta?
Cepu ~180 grādos, aptuveni 40-45min.
Labākas receptes vnk nav
Manas draudzenes un vīrs bija sajūsmā :) Recepti padevu ārī tālāk.
Paldies un lai gaidršīga ik katra diena!!!
Nu nespēju neizteikt sajūsmu par garšīgo biezpienmaizi. Ļoti garšīga...
Tiešām ļoti, ļoti garda ........ :) Ņammmmm
Fantastiska recepte!!! Super, paldies! Cepšu arī turpmāk, īsts atradums!
Labākas biezpienmaizes nav!
Ja vēl starp mīklām ieliek upeņu ievārījumu - vnk mmmmm....
Manas draudzenes saka: Kā karamele...
Paldies visiem par komentāriem... man prieks ka ieraksta kaut vai anonīmi, ka recepte ir laba. Tas iedrošinās arī citus izmēģināt,kā arī man būs lielāks prieks rakstīt vel kādas receptes... Jo blogotājam jau komentāri ir patīkami, vismaz top skaidrāks.. rakstīt, nē.. vajag vai nē... un tad var saprast par ko rakstīt :))
Paldies ka jūs lasat un arī izmēģinat :))
tuuliit iesu meeginaat taisiit, cerams sanaaks un tikliidz buus gatava padaliisos ar savu pieredzi:)
Es arī izmēģināju, tiesa gan- pusporciju, jo nobijos... bet ir-ir ļoti garda, nu jau cepu otro reizi! Liels paldies!
Ļoti garšīga biezpienmaizīte!Paldies par receptīti.Lielajai plātij
drupačmīklai es ņēmu vēl pusporciju klāt,lai vairāk apakšiņai Biezpiens man bija 1kg300g, 6 olas-(6 olu dzeltenumi un 4 sapututoti baltumi).
Uz biezpienmasas vēl sagrieztas zemenītes un tad drupačiņas!
Labākā biezpienmaizīte, kas man sanākusi! Vēlreiz, PALDIES!
Mmmmmmm.....ļoti garda,super!Paldies!
Paldies,dikti garšiga kūciņa!Lai jums veicas!
Paldies.
Noteikti jau rīt pat izmēģinašu so receptīti.Jau iepriekš paldies...jūtu,ka būs labs galaiznakums!
Paldies! Tiešām lieliska kūka.
Mani secinājumi - jācep 42 min vai 40 nelūroties ik pa brīdim. Šoreiz ar lūrēšanos un 45 min bišķi piedega. Bet vīram ļoti garšo (sevišķi ar tiem melnumiņiem)
Priekā!
tiešām ļoti garda kūka! Tikko pagatavoju! Vienkārši lieliska! Liels Jums paldies par brīnišķīgo receptīti! (:
Paldies par recepti!!Es Valsts svētkiem par godu uzcepu savai ģimenei!!:))Ļoooti gardi,BET noteikti nākošo reiz vairāk drumstaliņu pamatiņam ņemšu!!!!;)Bet paldies,visi priecīgi!!!;)
Man arī sanāca superīgi pēc Jūsu receptes. Paldies par to! Agrāk nekad nebiju cepis biezpienmaizi. Uzcepu par godu sava dēliņa septītajam zobiņam. :) Viņam gan vēl par agru to ēst.
P.S. Attēli ir superīgi. Tieši tie mani iedvesmoja sekot Jūsu receptei. Gaidīsim vēl. :)
Ar cieņu, Jānis.
Paldies Jāni par atsauksmi.. ļooti patīkami ;)
Nu būs vēl kāda recepte jāpdomā....
Paldies Sandra par receptiti!! Loti garsiga biezpienmaizite sanaca!
Garšīgākā biezpienmaize manā mūžā!
Izcili!
Cepu Norvegijaa, jo sailgojos pec Latvijas.. Nebija biezpiena, tikai cottage cheese, bet to sablendereju un sanaca loti labi! Paldies!
P.S. Zalo miklu ari meita notiesaja :)
jau 3.reiz naku skatities so recepti, ļoti laba sanak biezpienmaizite! un patikami seit ienakt un iedvesmoties ar dazadam sparnotam frazeem.
Linda
Vislabākā biezpienmaizes recepte!
Tiklīdz sāk briest ideja par biezpienmaizes cepšanu, tā veru vaļā šo blogu :) Paldies!
Šī tiešām ir labākā biezpienmaizes recepte, ko esmu atradusi, tīra klasiska recepte, var arī bez drumstalām (jo man kaut kā parasti drumstalām pietrūkst)
Bet kad cepu vienmēr nāku no jauna apskatīt recepti, un skaistos darbus un iedvesomojošās domas un idejas.Liels paldies!!!
Vija
Cik daudz biezpienmaizes sanak, cepot pec sis receptes, ludzu? paris kilogrami, Mazak, vairak? Paldies
nekad neesmu svērusi :( bet lielajā pannā( standarta kas ir līdzi plītij) cepot ņemu šo recepti uz 1,5kg biezpiena... un noteikti tad vismaz 2kg ir... kad nākošeiz cepšu, apsolos nosvērt.. varbūt uz lieldienām ;)
Lai jauki svētki...
Liela pateicība Sandra par brīnišķīgo recepti. Lai jauka un radoša noskaņa. Ieva
Paldies Ieva..
Patīkami,ka vēl pēc tik ilga laika kāds pateicas, ieraksta komentāru tik senai ziņai.
Viiii..cik forši.... paldies par tik jaukiem vārdiem....
paldies Vija... ;)
Nu par tām minūtēm- katra cepeškrāsniņa arī ir īpaša- ar savu raksturu..:))) manējā var cepties pat līdz 50 minūtēm... kā nu kuro reizi, jo grādus jau uzstādu pagriežot ar roku, nevis elektroniski, tad nu pusgrāds šur un tur:)))
Paldies Linda...
Paldies, ljoti garshiigi! Sveiciens no Austraalijas latvieshiem :)
Cik jauki un patīkami ....
Mēģināšu šodien :)
Pie jūsu izvēlētā backgraund pavadījuma sliktas biezpienmaizes nemaz nevar sanākt:) Rozīnes mājas bija izbeigušās, toties atradu konservētus persikus . Sagriezu 4 pusītes kubiciņos un piešāvu rozīņu vietā. Sanāca ļoti, ļoti garšīgi :)
Paldies!
Vladislavs
Super ideja,man pilnīgi sakārojās izmēģināt arī ar konservētiem persikiem, aprikozēm vai tamlīdzīgi. Noteikti izmēģināšu.
Un paldies, Vladislav, par tik jauku komentāru...
Ideāli!
Jau cik gadus gatavoju pēc šīs receptes un viss ir tik ideālās proporcijās, tik sabalansēta garša!!!
Paldies Tev liels!
Cik patīkami,kad ieraksts komentāru tik senai ziņai, bet galvenais, ka joprojām biezpienmaizes cep ;)
Hello from Spain! Barcelona calling... ;)
I am a passionate baker...and i wonder if some of you could translate this recipe for me, PLEASE! i think it looks fantastic... is it traditional in Latvia? Best regards
Hello from Spain! Barcelona calling... ;)
I am a passionate baker...and i wonder if some of you could translate this recipe for me, PLEASE! i think it looks fantastic... is it traditional in Latvia? Best regards
For the dough:
• 200gr butter
• 150gr sugar
• 300gr flour
• 2 tsp baking powder
For the filling:
• 1kg dry cottage cheese (It is special Latvian cottage cheese – biezpiens)
• 6 eggs
• 150 gr sugar
• Vanilla sugar
• 3-4 tsp potato starch
• raisins
Melt the butter until its soft and mix in the sugar. Mix the flour with 2 tsp of baking powder and add to the butter which is mixed with sugar. It needs to be like crumbs. Put it in the fridge to rest.
Put the raisins into the hot water for 5 min. Mix the cottage cheese with egg yolks. Mix the potato starch with sugar and vanilla sugar, then add to the cottage cheese. Pour down the water from raisins and add them to the filling. Mix separately the egg whites and add to the filling.
Put the baking paper in the baking form, take 2/3 from the crumbs and put in the baking form, place the filling on the crumbs and put the rest of the crumbs (1/3) on the top.
Bake in 180C approx. 40-45 min.
hello Sandra!!!!!! thanks a lot for it... i really appreciate your help.... this cake looks simply fantastic!!!!!
by the way... what does Biezpienmaize mean??
thanks and hugs from Barcelona
"Biezpienmaize" is a Latvian word for "Cottage cheese bread" if you translate it literally, but you can call it also "Curd cake"
thanks a lot for your help!!!! this cake looks great and i will show you when i bake it!!!! i wonder what are some other Latvian cakes? regards from Barcelona! :)
Labdien! šodien izmēģināju biezpienmaizi! ko varu teikt - ideāla :) mēģinaju ar skābo krējumu :)
Gribeju piebilst, mani sauc Gunta, dzīvoju UK :)
Paldies Gunta ;)
Vislabāk cept iepriekšējā vakarā vai tajā pašā dienā, kad jāpasniedz viesiem?
... es parasti cepu pēc laika iespējām.... ja dienā nebūs laika, izcepu vakarā, bet vispār parasti cepu no rīta...
Lai izdodas ;)
Dzīvoju ārpus Latvijas, pie mums var nopirkt tikai Cottage Cheese (mājās siers). Nedaudz to sablenderēju, ....mmmmm, cik, garda kūka!!! Cepu apaļajā formā 28cm, bet ilgāk 1,5h, pēdējo pusstundu uz 150C. Vakar vakarā izcepu, šorīt meklēju uz pannas vēl kādu drupačiņu.
Paldies par gardo recepti!!! Šī noteikti tagad ir mana TOP kūka!
Super... man prieks ka izdevās!
Draudzene iedeva pagaršot - ārprāts, cik garda :) drīz cepšu pati arī :)
Garšo labi!!!!
paldies!
Ierakstīt komentāru