Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

otrdiena, marts 26, 2013

Par ?!- SPAMIEM

Noteikti katrs blogotājs ir saskāries ar tā saucamajiem SPAMIEM ne reizi vien. Ik pa laikam tie super-duper  lielos ātrumos vairojas. Es atzīšos, ka es neesmu zinoša šajās lietās, terminos utt... nu pavisam nemaz ne, bet arī manus blogus tie vajā. Un ne tikai manus, bet manējo. "Tālbraucēja piezīmes" nesen piedzīvoja traku spamu bumu pie vienas konkrētas ziņas. Nelīdzēja ne virsrakstu maiņa nekas. Līdz Luīze ieteica, likt atpakaļ to pārbaudes vārdu, burtu virknējumu, kas jāieraksta pirms komentāra ievietošanas. Jā es zinu, daudzām tas tracina, līdz raksta komentāru lai šo "fīču" noņem, ka nepatīkot rakstīt tādos blogos utt.. BET!!- arī es noņēmu, bet no tā jau man nesāka rakstīt komentārus vairāk :)))) nē... 

Taču spamu ai, ai kā savairojās. Ik pa laikam izdēšu sadaļā pie komentāriem. Jo laikam tiek uzlikta kaut kāda programma, kas spamus piesūta automātiski, jo nav jau kas tos kavētu. Ne visi šie spami parādās pie ziņas redzami- vairumu var atrast Komentāru sadaļā pie Nevēlamie 



Tad nu es ik pa laikam ieķeksēju un visus izdzēšu. 


Uz kādu laiku ir tīrs, bet ne ilgi. 

Tā nu es tieku ar viņiem galā, bet
  šodien arī es savam blogam lieku atpakaļ - vārda pārbaudi. 
Sadaļā pie Iestatījumiem- Ziņas un komentāri. Rādīt pārbaudes vārdu?- Jā un neaizmirstiet - nospiest Saglabāt izmaiņas. 
Katrs cīnas kā nu māk jeb domā ka tā varētu būt labi un kaut mazliet līdzēt, tāpēc es ceru, ka tie kas ļoti vēlēsies man ko teikt, mani sapratīs un ierakstīs komentāru arī neskatoties uz sagādātajām neērtībām :))) 


 Pēc laika ziņošu, vai ir izmaiņas šai spamu jautājumā.  Varbūt nekas nemainīsies, bet es ceru ka būs labi. 

Vai tavu blogu apciemo spami? 



Baudi dienu! 

Sandra

14 comments:

Sančita teica...

Man kā reiz pāris dienas atpakaļ pirmo reiz ar tādi bij sarakstīti, nu neko izdzēsu un skatīšos tālāk,ja būs vēl , tad varbūt tiešām jāliek atpakaļ komentāru parole.

Sandra teica...

;) man šis pasākums ir iknedēļas.. ļooti daudz šo tukšo komentāru. "Tālbraucēja piezīmēs" tās bija jau katru dienu līdz 10 komentāriem pie viena vienīgas konkrētas ziņas.

Nu es jau nezinu, vai būs līdzēts, bet mēģinu.

Klēra teica...

Sandra, man tā pati problēma. Un es dzēšot cīnos katru dienu vairākkartīgi. Laikam tev taisnība, jāliek atpakaļ vārda pārbaude, jo nu jau sak palikt par traku. Dienā tie ir vismaz 10 spami. Es arī to noņemu meiteņu lūguma dēļ, bet komentāru tapec vairāk nav palicis. Tad jau tas mazuniņš komentētaju ceru, ka būs saprotošs.

Sandra teica...

Tieši tā, kas gribēs sapratīs.. tāda nu ir tā interneta vide ;) dīvaina, mazliet sarežģīta, bet arī jauka... Jāpieņem tās noteikumi, īpatnības, kaprīzes.... un būs jau labi.

Sandra teica...

Es pati maz komentēju, jo man ir vairāki e-pasti un tad man katru reizi jāreģistrējas ārā. Jo blogu rakstu ar vienu, bet e-pastam lietoju citu.
Dažos blogos- iekš wordpress es vispār neko nevaru ierakstīt, tad es speciāli taisīju jaunu epastu.. nu jau esmu aizmirsusi paroli un viss.. esmu slikta komentētāja.

Sixspārne teica...

Manu blogu ne tikai spamotāji bija apsēduši, bet arī nelabvēlīgi noskaņoti anonīmi komentētāji. Pašlaik uzliku opciju, ka blogu komentēt var tikai reģistrētie lietotāji. Līdz ar to - komentāri ir 'tīri'. :)

Elīna teica...

hmm...man tādu nav. Bet gan jau arī man tas kreņķis uznāks:D

Inese teica...

Jā, manā blogā tieši tādi, par izbrīnu man ,komentāri parādījās...konkrēti..iepazīšanās,veselības pārbaudes, piecas plikas meičas reklamējās,ak, dies`, un es no sākuma neiebraucu, kāpēc ziņai Dzilnītis, to dienu tāāāda statistika, jāpiebilst caur telefonu gāju, kad tiku pie datora, sasmējos ne pa jokam, no sākuma..., bet, tad sapratu ap ko lieta grozās...
Vienkārši uzliku opciju -anonīmiem nē!!! Un ir miers.

Sandra teica...

nu man kaut kā gribējās lai visi var izteikties, anonīmu ir pietiekoši, bet visi pozitīvi...

Sandra teica...

man negribas liegt kādam izteikt viedokli, tāpēc pagaidām būs šādi.. šodien klusums :))

Klēra teica...

Sandra, es pagaidām paliku arī tikai pie "registrētiem lietotajiem" un šodien vakar ir miers. Tas jau nevienam neliedz izteikties, tikai neļauj to darīt anonīmi. Bet visi spami nāk anonīmi. Es ļoti ceru, ka ar to būs līdzēts.

Jančuks teica...

Pēc pārbaudes vārda uzlikšanas nu ir klusums...

Baiba Vigule teica...

Pirms kādām 2 nedēļām noņēmu paroli, un spami sāka birt aumaļām - vienu brīdi pat 150 bija pa 2 dienām. Saņemu n-tos epastus, un līdz šim brīdim brīnījos, kā gan blogā tos neredzu... Nezināju par tādiem "nevēlamajiem". Pārbaudīju, ka tur 305 pa 3 nedēļām... Laikam būs kaut kas jāmaina, citādi galīgi nepatīk. Likšu laikam tos reģistrētos. Ja kāds anonīms ko gribēs pateikt, lai to dara uz privāto e-pastu, kas arī norādīts...
P.S. Paldies par rakstu! :)

Baiba Vigule teica...

O, es atradu vēl kādus 70, kas tikuši publicēti... Nu tad ir tuvu četriem simtiem...

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-