Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

piektdiena, jūlijs 08, 2016

-jauns process-

Es nezinu kā tas ir jums, bet man bieži ir tā, ka gribas kādu motīvu izšūt vai no žurnālā noskatītas shēmas, vai internetā atrastu, bet paskaties uz saviem komplektiņiem un atkal šuj kaut ko no tiem. Bet tādi  gribuļi krājas un krājas. Starp tiem man ir pat nopirktas autorshēmas. No netā atrastajiem man viena otra shēma ir ievilkta až patsmit reižu, bet kā netop, tā netop. Un tad nu beidzot visādu mirkļu sakritībai nostrādājot izplānoju- TAGAD! :)))

UN!!??- jā.. diegu krājumi sen ir palietoti un gribēšana ātri vien noplok. Bet tā kā Luīze devās uz Rīgu, tika ieplānots nopirkt trīs darbiņiem trūkstošos diedziņus. Divām autorshēmām, un vienam primitīvajam darbiņam.  Diviem dariņiem priekš manis, un vienam darbam ko šūs Luīze pēc autorshēmas. MMMmmm.. ja jūs tik zinātu kādi skaistumi taps :)))  Nu labi, nesolīšu, bet  kad taps parādīšu....

Un tad nu viena bilde mazliet vēsturei, diedziņu cenas. Šobrīd pa 65 centiem gabalā. Atceros, ka pirms desmit gadiem es pirku pa 18-22 santīmiem.


Un tā kā diedziņi atbrauca, ķeros klāt vienam mazam primitīvam darbiņam, par kuru domāju jau ļoooti sen. Bija reizes,kad savējiem parādīju bildi un saku, es gribu šitādu izšūt,atbildi varēju gan dzirdēt, gan sejā lasīt.  Nopūtos, nu labi... ka ne, ta ne.... vai tad man trūkst ko šūt??? :))))  Ik pa laikam es atkal un atkal savējiem rādīju kādu primitīvbildīti un jautāju- nu kā/??  .....  Līdz kādā reizē viņi neizturēja un atbildēja, da šuj, ko tu gribi un kas tev pašai patīk....  Un es laikam zinu kāpēc tā atbildēja.... jo mani darbiņi neparādās pie sienas ne pēc mēneša, ne gada.. tie visādu iemeslu dēļ krājas skapī plauktā :(
BET!!!- šoreiz ir savādāk.. viss ir no otra gala :))) man ir rāmis un tam es piemeklēju totāli primitīvu motīvu.


Audums -Cashel Linen 28conut. -Vintage Antique Dune (Zweigart), diegi 13 toņu DMC.
Varu ķerties klāt...


Mazliet par procesu, jeb kā man organizējās procesa gaita.

Shēma- izprintēta liela, man patīk, lieeelas shēmas, labi saredzamas, lai nav jābakstās, jo lielās pat var neko nesvītrot, jo viss labi pārskatāms.  Nu jā, šī iemesla dēļ printeris tika iegādāts tāds,kurš printē A3 lieluma lapas. Nu actiņas arī ar laiku nolietojas :)) kā redzat, jā, šuju tikai ar brillēm.
Diegi man šoreiz ir pa vienkāršo, visi  uz šķīvja turpat blakus, kaut gan ir viens tukšs Dubko diegu organizieris, varbūt paņemšu lietot to, jo teikšu godīgi, tas atvieglo šūšanas procesu. Šuju ar 28 numura Gamma adatiņām. Esmu izņēmusi 5 gab. no iepakojuma un tad nu ar tām darbojos, Jo tā kā te ir diezgan laukumiņi, mēdzu uzreiz viena toņa diegu ievērt 2-3 adatās. un tad tik ņemu un šuju. Adatiņas gozējas jaunākajā adatu biskornītī. Piebildīšu par Gamma adatiņām. Man tās nepaliek melnas un tā īpaši nesajūtu nolietošanos. dažreiz saliecas, jeb paliek līkākas :)))  John James adatiņas man  pēc pāris stundu lietošanas jau paliek melnas un nelietojamas, ļooti bieži izlūst actiņa, jeb nolūst.
Diegu galiem izbijusi sveču burka. Izšūšanai šoreiz izmantoju snapa jeb Q-snapa rāmīti. Lai audums stingrāk turētos iespiežu parastās salvetes. Kādreiz lietoju baltas filca strēmelītes, bet  vairs ne- jeb reti. Filcs mazliet papūkojas, ar laiku pasmērējas ar, lai cik tas dīvaini neizklausītos. Bet salvetes var bieži nomainīt. Un Super neto veikalā nopērkamās ir tiiik biezas un foršas, ka tās man ir topā. :)))
Hmm..kas vēl...šķērītes, magnētiņš adatām (Mill Hill) saulespuķe... man nepatīk procesa laikā bakstīt adatu audumā.. nu dažreiz gadās ka jānoliek malā darbiņš ar vēl neizšūtu diegu, tad nu magnētiņš ir ļoti svarīgs. Es zinu, ka manējie par šo iesmietu, jo gadās visādi. Uz jautājumu,kas būs vakariņās, gadās ka atbildu, izšūšu šito diedziņu un tad... un tā izšujas trīs diedziņi..tad vīrs mēdz skaitīt, pēc cik diedziņiem būs vakariņas jebšu kad atraušos no sava šuvekļa... :))))

Malks kafijas.... un turpināšu krustiņot....
Lai jauka diena!

5 komentāri:

Tekla teica...

Patīkami ieraudzīt jaunu ierakstu! Šoreiz tā kārdinoši-no ievada pamazām uz kulmināciju...Tam sunītim ar mājiņu jābūt interesantam! Krāsas patīkamas. Man bija interesanti salīdzināt mūsu darba rīkus izšūsanas procesam. Man tie ir nabadzīgāki. Adatu magnētiņš ir laba lieta. Jāiegādājas. Parastu magnēta ripuli var pats aplīmēt (izveidot) kā pašam tīk....
Jā ar tiem mājiniekiem tā ir. Manējie par maniem komplektiem nebūt nav tik stāvā sajūsmā, kā es pati! Tas pirmajos mirkļos pat aizvaino un saskumdina. Tikai pēcāk atceries, ka cik cilvēku, tik arī gaumju...

Sandra teica...

Jā, adatu magnētiņus tiešām viegli uztaisīt pašām. Un arī tādi-pašas taisīti, man ir vairāki.Tā kā esmu apsolījusi šad un tad parādīt bildes no procesiem, tad gan jau laika gaitā vēl pa kādam pazibēs.

Nu tā kā mani darbi pie sienām nonāk reti tad manējiem ir lielā mērā vienalga ko es šuju. Nu man tā liekas. Un patiesībā tas ir mans hobijs,ne viņu. BET, tā kā šim darbam "apakšā" ir daudz zemteksta, tad viņiem ar domāju ka patiks. Vismaz Luīze piedalās procesā un priecājas par to kas sanāk.... bet tas jau būs stāsts citam ziņas ierakstam.

Jana teica...

Man ļoti patīk tas, kas Tev top!!!
Izlasīju par adatiņām no JJ, kā Tev ar viņām neiet:(.. man atkal viņas ir vismīļākās un pa visu laiku tik kādas pāris nolūzušas, bet izskatās, ka tas aiz ilgā lietošanas laika. Bet melnumi gan man nepaliek. Jā, tik tā līkā actiņa.
Tāpēc es uz šo brīdi nevienas citas ražotājfirmas adatiņas neesmu pamēģinājusi.
BEt daudz esmu par adatu izvēli dzirdējusi youtube blogos... cik izšuvēju, tik patikšanu:)

Sandra teica...

Un es tās JJ adatiņas iekš Depo iepirku kaudzēm, tagad varu iet uz tirgu :)))) nē.. nu patiesībā tik traki nav, gan izlietosies.Pa reizei jau paņemu kādu mazam darbiņam, bet favorītes man tās noteikti nav. Agrāk šuvu ar Permin 26 zeltītajām adatiņām, arī ar laiku paliek melnas, nosūbē. Kādreiz komplektu adatas vispār metu ārā.. likās par prastu, tagad kad adatu vajag dažu brīdi daudz, visas noder. Nu par to apsūbēšanu, tas katram individuāli.. tur vainīgas iram mēs pašas, nu kā to pareizi pateikt- sasvīst rokas un kā tur smejas, katram savi hormoni... :))))) Nu..nu Gammas adatiņas man neviena nav palikusi melna....

Tas kas top, jap.. būs īpašs darbiņš, vēl gan daudz tur darba utt. Kaķis šim dizainam arī ir :))))

Sandra teica...

... un jā.. gan es citus procesa mirkļus arī iemūžināšu ;)

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-