Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

otrdiena, aprīlis 11, 2017

..ola lieldienām...

Lieldienas ir mani svētki :)) Man tie patīk... un tad nu nolēmu kaut ko izšūt arī šogad tiem par prieku :)) 
 Tā nu tapa ola, shēma no interneta plašumiem, dizaina autoru pēkšņi aizmirsu, dziļi jāmeklē, bet nu šīs te tik daudzās olas interneta plašumos ir atpazīstamas un izšūtas bieži. 
Audums Belfast linen 32 counts, tonis "Raw Linen". Ierāmēta darbiņa izmēri 20 x 25. Rāmis parasts, veikalā pamanīju nestandarta izmēru un tieši laikā... jā, rāmja kvalitāte bēdīga, bet nu tām 2-3 nedēļām gadā ir ok.  Šuvu ar viena toņa balto diegu, izmēģināju Kirova diedziņus... nu vismaz baltais man patīk labāk par DMC baltajiem, jo ar tiem es nedraudzējos :))) kaut kā tie baltie DMC diedziņi man smuki neguļās. Nu labi, te jau ar šķībi utt, bet nu labāk.. ka es esmu apmierināta. Jā, esmu pasākusi nomainīt balto diegu no DMC uz Kirova ...un jā, izšuvās 1,5 fices.  Izšuvu ātri jau martā aptuveni nedēļas laikā.  


Man pašai ļooti patīk.

Un vēl, gribu pastāstīt par vienu noderīgu lietu, ko izmantoju gatavojoties šī darbiņa procesam. Tas ir kalkulators auduma aprēķināšanai.  http://www.skolko-krestikov.ru/calculate/


Ierakstu krustiņu skaitu, ierakstu maliņas cik cm atstāju no izšuvuma, man tie ir šoreiz visur 8 cm, ieķeksēju audumu uz kāda šūšu, pār cik diegiem šūšu (pār diviem diedziņiem) un nospiežu aprēķināt... Un tur man dod izvēlētā auduma izmēru 31,2 x 36 cm. 
Man šis kalkulators ir izlīdzējis ne reizi vien, varbūt kādai arī noder šāda veida info, jo audumiņi maksā ne mazu naudiņu, un lai tās liekās malas būtu mazākas, vajag mazliet parēķināt. 
Ja arī tev ir kādās interesantas lietas jeb knifiņi vai padomiņi izšujot- padalies. 

Lai jauka diena!
Sandra S. 

4 komentāri:

Sigita teica...

Man arī šī ola ļoti, ļoti patīk! Jo man patīk tāda veida darbi arī paper cut tehnikā, kad, piemēram, olas veidolā ietverta cita kompozīcija. :)

Tekla teica...

Skaists darbs! Rāmis, manuprāt, ļoti piemērots! Eleganta un saskanīga kompozīcija! Paldies par "kalkulatoru"! Laba lieta! Galvenais, - ātra.

Sandra teica...

Sigita... gāju skatīt kas tā par tehniku, jā..pa grezno ;)

Sandra teica...

Tekla, jā... rāmis man ar liekas ļoti labs, pat man diviem darbiem derētu, bet tak kamēr bija veikalā, domāju, kad izdomāju- vairs nebija....

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-