Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

trešdiena, septembris 15, 2010

Biezpienmaize

 Ja kaut ko no konditorejas variacijām man gribējās iemēģināt un pašai izcept, tad tā noteikti bij biezpienmaize... nezinu kapēc, bet man liekas ka torti izcept vieglāk, kā labu biezpienmaizi... nu es vel nekad nebiju sadūšojusies to iemēģināt, bet šodien gan... parasti ja kaut ko cepu vai izmēģinu, tad pēdējā laikā tās ir receptes no " Ievas virtuvēm" , bet šoreiz kaut kā ieklīdu iekš cālis.lv virtuves tēmām... un paldies hik, no cāļa, kura padalījās ar burvīgo, tiešām labo biezpienmaizes recepti... iznāca tiešām dievīgi garšīga..mmm... bet nu labi.. tagad par visu pēc kārtas ;) jo es centīgi mēģināju fočēt procesu..... :))
 Maizītes apakšai mīklai- 200gr sviesta, 150gr cukura, 300gr miltu un 2 tējkarotes cepamā pulvera. Sviestu pamīkstu saberž vispirms ar cukuru.. tad pieber miltus, kuri ir jau sajaukti ar tām 2 tējkarotēm cepamā pulvera.. sanāk drupačaina mīkla.. drumstaliņas ;) tad to noliek ledusskapī.. lai atpūšas.. un ķeras klāt pie biezpienmasas gatavošanas...
Biezpienmasai nepieciešams- 1kg biezpiens ( labākais pēc ieteikumiem ir Superneto nopērkamais Ricotta biezpiens 8%, paciņā 250gr maksā 40 saņi), 6 olas, 150gr cukura, vaniļas cukurs, rozīnes, saldais krējums (bet es iztiku ar 4 karotēm parastā skābā krējuma.. vadījos pēc ieteikumiem un atziņām) , un vel 3 -4 tējkarotes kartupeļu miltu-cietes....
uzliek uzbriedināt rozīnes- karstā udenī...
biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukurā iemaisa cieti un 3-4 tējkarotes vaniļas cukura (cieti tādēļ, lai pīrāgs nebūtu pēc tam slapš), cukuru pievieno masai....
 nosusina rozīnes un pievieno masai.. ( nosusināju lai nav lieka mitruma, jo salasījos ka apakša paliekot ātri slapja)
 uzputoju olu baltumus un iecilāju mīklā, pie reizes arī krējumu pievienoju... nu masa gatava... mazā meita atzina par ļoti gardu esam ;)
 tad ņem pannu...es cepu uz papīra..un ar 2/3 drupačiņu izklāj pannu.. mana panna bik par lielu šim daudzumam.. acīmredzot man nestandarta plīts :)) jo runa gāja, ka porcija kā reiz parastajām cepeškrāsns pannām.. bet nu nekas.. ir ok... un tā.. panna izklāta ar drupačiņām, lieku virsū masu.. tad pārkaisīju ar atlikušo drupačiņu daļu... Cepu ~180 grādos, aptuveni 40-45min.
Luīze laimīga tikusi pie tukšās biezpienmasas bļodas.. viņa mums vispār ir " zaļu" mīklu fane :))
- bet nenovirzoties no pīrāga tēmas, griezu atdzisušu...
secinājumi- man izdevās.... man sanāca ļōti garšīga biezpienmaize....
 Noteikti izmēģini..., ļooooti garšīga...
un lai tev arī sanāk un izdodas..
Labu apetīti !

56 komentāri:

Unknown teica...

Recepte izskataas ljoti garda, tikai kaadaa temperatuuraa un cik ilgi biezpienmaize tika cepta?

Sandra teica...

Cepu ~180 grādos, aptuveni 40-45min.

Anonīms teica...

Labākas receptes vnk nav

Anonīms teica...

Manas draudzenes un vīrs bija sajūsmā :) Recepti padevu ārī tālāk.
Paldies un lai gaidršīga ik katra diena!!!

Anonīms teica...

Nu nespēju neizteikt sajūsmu par garšīgo biezpienmaizi. Ļoti garšīga...

Anonīms teica...

Tiešām ļoti, ļoti garda ........ :) Ņammmmm

Anonīms teica...

Fantastiska recepte!!! Super, paldies! Cepšu arī turpmāk, īsts atradums!

Anonīms teica...

Labākas biezpienmaizes nav!
Ja vēl starp mīklām ieliek upeņu ievārījumu - vnk mmmmm....

Manas draudzenes saka: Kā karamele...

Sandra teica...

Paldies visiem par komentāriem... man prieks ka ieraksta kaut vai anonīmi, ka recepte ir laba. Tas iedrošinās arī citus izmēģināt,kā arī man būs lielāks prieks rakstīt vel kādas receptes... Jo blogotājam jau komentāri ir patīkami, vismaz top skaidrāks.. rakstīt, nē.. vajag vai nē... un tad var saprast par ko rakstīt :))


Paldies ka jūs lasat un arī izmēģinat :))

Anonīms teica...

tuuliit iesu meeginaat taisiit, cerams sanaaks un tikliidz buus gatava padaliisos ar savu pieredzi:)

Anonīms teica...

Es arī izmēģināju, tiesa gan- pusporciju, jo nobijos... bet ir-ir ļoti garda, nu jau cepu otro reizi! Liels paldies!

Anonīms teica...

Ļoti garšīga biezpienmaizīte!Paldies par receptīti.Lielajai plātij
drupačmīklai es ņēmu vēl pusporciju klāt,lai vairāk apakšiņai Biezpiens man bija 1kg300g, 6 olas-(6 olu dzeltenumi un 4 sapututoti baltumi).
Uz biezpienmasas vēl sagrieztas zemenītes un tad drupačiņas!
Labākā biezpienmaizīte, kas man sanākusi! Vēlreiz, PALDIES!

Anonīms teica...

Mmmmmmm.....ļoti garda,super!Paldies!

Anonīms teica...

Paldies,dikti garšiga kūciņa!Lai jums veicas!
Paldies.

Anonīms teica...

Noteikti jau rīt pat izmēģinašu so receptīti.Jau iepriekš paldies...jūtu,ka būs labs galaiznakums!

Anonīms teica...

Paldies! Tiešām lieliska kūka.
Mani secinājumi - jācep 42 min vai 40 nelūroties ik pa brīdim. Šoreiz ar lūrēšanos un 45 min bišķi piedega. Bet vīram ļoti garšo (sevišķi ar tiem melnumiņiem)

Priekā!

Anonīms teica...

tiešām ļoti garda kūka! Tikko pagatavoju! Vienkārši lieliska! Liels Jums paldies par brīnišķīgo receptīti! (:

Anonīms teica...

Paldies par recepti!!Es Valsts svētkiem par godu uzcepu savai ģimenei!!:))Ļoooti gardi,BET noteikti nākošo reiz vairāk drumstaliņu pamatiņam ņemšu!!!!;)Bet paldies,visi priecīgi!!!;)

Anonīms teica...

Man arī sanāca superīgi pēc Jūsu receptes. Paldies par to! Agrāk nekad nebiju cepis biezpienmaizi. Uzcepu par godu sava dēliņa septītajam zobiņam. :) Viņam gan vēl par agru to ēst.

P.S. Attēli ir superīgi. Tieši tie mani iedvesmoja sekot Jūsu receptei. Gaidīsim vēl. :)

Ar cieņu, Jānis.

Sandra teica...

Paldies Jāni par atsauksmi.. ļooti patīkami ;)

Nu būs vēl kāda recepte jāpdomā....

Anonīms teica...

Paldies Sandra par receptiti!! Loti garsiga biezpienmaizite sanaca!

Aija teica...

Garšīgākā biezpienmaize manā mūžā!
Izcili!

Anonīms teica...

Cepu Norvegijaa, jo sailgojos pec Latvijas.. Nebija biezpiena, tikai cottage cheese, bet to sablendereju un sanaca loti labi! Paldies!
P.S. Zalo miklu ari meita notiesaja :)

Anonīms teica...

jau 3.reiz naku skatities so recepti, ļoti laba sanak biezpienmaizite! un patikami seit ienakt un iedvesmoties ar dazadam sparnotam frazeem.
Linda

Anonīms teica...

Vislabākā biezpienmaizes recepte!
Tiklīdz sāk briest ideja par biezpienmaizes cepšanu, tā veru vaļā šo blogu :) Paldies!

Anonīms teica...

Šī tiešām ir labākā biezpienmaizes recepte, ko esmu atradusi, tīra klasiska recepte, var arī bez drumstalām (jo man kaut kā parasti drumstalām pietrūkst)
Bet kad cepu vienmēr nāku no jauna apskatīt recepti, un skaistos darbus un iedvesomojošās domas un idejas.Liels paldies!!!
Vija


Anonīms teica...

Cik daudz biezpienmaizes sanak, cepot pec sis receptes, ludzu? paris kilogrami, Mazak, vairak? Paldies

Sandra teica...

nekad neesmu svērusi :( bet lielajā pannā( standarta kas ir līdzi plītij) cepot ņemu šo recepti uz 1,5kg biezpiena... un noteikti tad vismaz 2kg ir... kad nākošeiz cepšu, apsolos nosvērt.. varbūt uz lieldienām ;)

Lai jauki svētki...

Anonīms teica...

Liela pateicība Sandra par brīnišķīgo recepti. Lai jauka un radoša noskaņa. Ieva

Sandra teica...

Paldies Ieva..
Patīkami,ka vēl pēc tik ilga laika kāds pateicas, ieraksta komentāru tik senai ziņai.

Sandra teica...

Viiii..cik forši.... paldies par tik jaukiem vārdiem....

Sandra teica...

paldies Vija... ;)

Sandra teica...

Nu par tām minūtēm- katra cepeškrāsniņa arī ir īpaša- ar savu raksturu..:))) manējā var cepties pat līdz 50 minūtēm... kā nu kuro reizi, jo grādus jau uzstādu pagriežot ar roku, nevis elektroniski, tad nu pusgrāds šur un tur:)))

Sandra teica...

Paldies Linda...

Anonīms teica...

Paldies, ljoti garshiigi! Sveiciens no Austraalijas latvieshiem :)

Sandra teica...

Cik jauki un patīkami ....

Anonīms teica...

Mēģināšu šodien :)

Anonīms teica...

Pie jūsu izvēlētā backgraund pavadījuma sliktas biezpienmaizes nemaz nevar sanākt:) Rozīnes mājas bija izbeigušās, toties atradu konservētus persikus . Sagriezu 4 pusītes kubiciņos un piešāvu rozīņu vietā. Sanāca ļoti, ļoti garšīgi :)
Paldies!
Vladislavs

Sandra teica...

Super ideja,man pilnīgi sakārojās izmēģināt arī ar konservētiem persikiem, aprikozēm vai tamlīdzīgi. Noteikti izmēģināšu.
Un paldies, Vladislav, par tik jauku komentāru...

Vidars Gulans teica...

Ideāli!
Jau cik gadus gatavoju pēc šīs receptes un viss ir tik ideālās proporcijās, tik sabalansēta garša!!!
Paldies Tev liels!

Sandra teica...

Cik patīkami,kad ieraksts komentāru tik senai ziņai, bet galvenais, ka joprojām biezpienmaizes cep ;)

Guillermo teica...

Hello from Spain! Barcelona calling... ;)
I am a passionate baker...and i wonder if some of you could translate this recipe for me, PLEASE! i think it looks fantastic... is it traditional in Latvia? Best regards

Guillermo teica...

Hello from Spain! Barcelona calling... ;)
I am a passionate baker...and i wonder if some of you could translate this recipe for me, PLEASE! i think it looks fantastic... is it traditional in Latvia? Best regards

Sandra teica...

For the dough:
• 200gr butter
• 150gr sugar
• 300gr flour
• 2 tsp baking powder
For the filling:
• 1kg dry cottage cheese (It is special Latvian cottage cheese – biezpiens)
• 6 eggs
• 150 gr sugar
• Vanilla sugar
• 3-4 tsp potato starch
• raisins

Melt the butter until its soft and mix in the sugar. Mix the flour with 2 tsp of baking powder and add to the butter which is mixed with sugar. It needs to be like crumbs. Put it in the fridge to rest.
Put the raisins into the hot water for 5 min. Mix the cottage cheese with egg yolks. Mix the potato starch with sugar and vanilla sugar, then add to the cottage cheese. Pour down the water from raisins and add them to the filling. Mix separately the egg whites and add to the filling.
Put the baking paper in the baking form, take 2/3 from the crumbs and put in the baking form, place the filling on the crumbs and put the rest of the crumbs (1/3) on the top.
Bake in 180C approx. 40-45 min.

Guillermo teica...

hello Sandra!!!!!! thanks a lot for it... i really appreciate your help.... this cake looks simply fantastic!!!!!
by the way... what does Biezpienmaize mean??
thanks and hugs from Barcelona

Sandra teica...

"Biezpienmaize" is a Latvian word for "Cottage cheese bread" if you translate it literally, but you can call it also "Curd cake"

Guillermo teica...

thanks a lot for your help!!!! this cake looks great and i will show you when i bake it!!!! i wonder what are some other Latvian cakes? regards from Barcelona! :)

Anonīms teica...

Labdien! šodien izmēģināju biezpienmaizi! ko varu teikt - ideāla :) mēģinaju ar skābo krējumu :)

Anonīms teica...

Gribeju piebilst, mani sauc Gunta, dzīvoju UK :)

Sandra teica...

Paldies Gunta ;)

Baiba teica...

Vislabāk cept iepriekšējā vakarā vai tajā pašā dienā, kad jāpasniedz viesiem?

Sandra teica...

... es parasti cepu pēc laika iespējām.... ja dienā nebūs laika, izcepu vakarā, bet vispār parasti cepu no rīta...
Lai izdodas ;)

Inguna teica...

Dzīvoju ārpus Latvijas, pie mums var nopirkt tikai Cottage Cheese (mājās siers). Nedaudz to sablenderēju, ....mmmmm, cik, garda kūka!!! Cepu apaļajā formā 28cm, bet ilgāk 1,5h, pēdējo pusstundu uz 150C. Vakar vakarā izcepu, šorīt meklēju uz pannas vēl kādu drupačiņu.
Paldies par gardo recepti!!! Šī noteikti tagad ir mana TOP kūka!

Sandra teica...

Super... man prieks ka izdevās!

Līga Krista teica...

Draudzene iedeva pagaršot - ārprāts, cik garda :) drīz cepšu pati arī :)

Anonīms teica...

Garšo labi!!!!

paldies!

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-