Dod katrai dienai iespēju kļūt par tavas dzīves skaistāko dienu!

svētdiena, februāris 15, 2015

Orhidejas zied ilgi...

Šodien superīgi saulaina diena, bet labi nofotografēt man savu orhideju tas daudz nepalīdzēja.

Tāpēc atkal bildes tādas kā nu ir.


Šo darbiņu biju iesākusi 2008. gadā... jā tik sen. Iesāku un nepatika, ka toņi nav kā bildē uz komplekta vāka un visu ielidināju tālākajā skapja stūrī:))  Biju izšuvusi vidus ziedu līdz pusei, un mazliet apakšējos zarus un viss. Taču decembra beigās cilājot komplektus ļoooti sagribējās viņas izšūt. Krustiņi šuvās ļooti raiti. Man patīk, kad šujas raiti, kad nav sevi jāpiespiež. Bet bekstiču gan šuvu mazliet sevi sapurinot. Jo šuvu no datora un shēma uz četrām lapām un tās saucamās salaiduma vietas bij grūti saprast.Nu par Dimensiona shēmām nekad neesmu bijusi sajūsmā. Nepatīk, ka beks pa virsu. Varēja jau neskopoties ar papīru un ielikt otru shēmu- tikai bekstičam, kā tas ir daudziem citiem dizainiem. Zinu ka ir kas tieši shēmu kvalitātes dēļ nešuj neko no šī dizaina. Atpakaļ pie orhidejas- izšuvu visu decembrī, janvāra pirmajā dienā kādas pāris stundiņas veltīju bekstičam. Tad nu šo skaitu pie 2014 gada darbiņiem. Vienu brīdi domāju, ka tagad gan es šo komplektu nepirktu. Pat uz izšūtu skatoties tā domāju, bet nu jau apradu un kad man viņa pastāvēja Luīzes istabā uz koši violeta fona- man viņa traki iepatikās. Centos nofočēt, bet nekā.. neizdevās tas košums.  Tāpēc nēsājos ar bildi pa māju un daudz maz toņi izdevās mēģinot viņas iekārtot uz klavierēm :))) 


Šajā darbā ir jāšuj ar metālisko diegu- puskrustiņi un tā saucamajā blendā. Kad viens diedziņš ir parastais, otrs metāliskais. Es visus puskrustiņus izšuvu ar parasto diedziņu pēc shēmas, un pēc tam ar vienu pašu metālisko pa virsu. Kāpēc tā- tāpēc ka tad metāliskais diedziņš vairāk izceļas. Un ja par metālisko diegu, tad man ļooti patika ar viņu šūt- ļoooti kvalitatīvs. Nesalīdzināt ar DMC metālisko diegu, tas gan ir murgs. Tā kā secināju, ka man patīk lasīt savas vecās ziņas, patīk, kad esmu pierakstījusi dažādas nianses saistībā ar konkrēto darbu, tāpēc šoreiz man te daudz tā sakāmā :)))
Šujot man kādā mirklī likās, ka pietūks man metāliskā diega, bet pietika. Informācijai- no 20 komplektā esošajiem pavedieniem izmantoju 13, 7 pavedieni palika pāri. Pārējo diegu toņu bija pietiekoši.  Es daudz sekoju Dimensiona dizaina darbu procesiem forumos, zinu,ka bieži diegi pietrūkst. Tādos gadījumos,jāraksta viņiem e-pasts un trūkstošie diegi tiek izsūtīti.


Tad nu mazliet tā teikt par "pases" datiem :)))
Šuvu no komplekta.
Dizains Dimensions-2006. gads (USA komplektācija)
"Oriental Orchids" designed by Lee Carslton
izmērs 30x30cm
Audums aida14 bēša-tonēta,
21 diega tonis + 3 blendi jeb jauktie toņi + metāliskais diegs
izšūšanas tehnikas darbā- krustiņi, puskrustiņi (no 1-3 pavedieniem), bekstičš- piecu toņu.


 Šī orhideja man ziedēs ļoooti ilgi.


Nu patīk,jau patīk man pašai arī :))

Lai jauka diena un atā! -līdz citai ziņai! 

Sandra

12 comments:

Adatina teica...

Izskatās loti skaista šī orhideja!

Agnese St. teica...

Skaista tā orhideja! Atzīšos, ka esmu orhideju fane, dievinu tās, tāpēc man ir īpaši siltas jūtas pret šo izšuvumu. Lai arī izšūšanas process Tev izvērties tāds emocionāls, tomēr galarezultāts to atsver!!!
Šī orhideja (oriģinālkomplekts) iegūlusi arī manu iecerēto izšuvumu kaudzītē un gaida to dienu, to stundu, kad būs iedvesma ... vai , precīzāk, brīvāks laiks.

Unknown teica...

Skaists darbs ;)

Jana teica...

Manuprāt bildes ir izdevušās brīnišķīgas!!!! Man patīk šīs vintāžas orhidejas))))

Elīnas brīvlaiks teica...

Ļoti skaisti :)

Līdaciņa teica...

Ļoti skaists darbs! Un labi, ka uzrakstīji arī par tehnisko pusi. Es nemaz nezināju, ka tā krustiņošana ir tik sarežģīta padarīšana- tādi diegi, šitādas adatas, krāsas un dizaini. Wou! Apbrīnoju vēl vairāk. Bildes ir izdevušās lieliskas. Man patīk!

Sixspārne teica...

Burvīgs darbs! Man ļoti patīk! Orhidejas gandrīz kā īstas! Skaisti! :)

Agnese teica...

Ļoti patīk šis dizains. Man, kam orhideju pilna palodze, arī uz šo acis krīt ;)

Egita teica...

Ļoti skaisti Tev izdevušās orhidejas, Sandriņ! :) Es pat atceros to tālo, seno gadu, kad Tu viņas sāki šūt, bet tad paslēpi skapī! Toreiz es arī biju diezgan aktīva krustiņotāja, bet tagad nekā. :( Tā gribētos atsākt, bet vienmēr rokas par īsu un laika par maz! Man arī ir viens nobāzts komplekts skapī - tikpat sens kā Tavas orhidejas. Varbūt pat vienā koppasūtījumā no USA pasūtījām - tikko apčamdīju, mans arī ir no Dimensions kolekcijas - biju to pat piemirsusi. Mysteries in the deep - man izšūts ir kreisais apakšējais stūris un vēl tuč tuč - nu kā lai saņemos?! :) Laikam drosmi vajag!

Teletrade teica...

Wow, tiešām skaisti. Prieks redzēt, ka cilvēks var radīt tādu mākslu.

Sandra teica...

Sveika.. jā es atceros tavas košās zivis... tik skaists darbs būs- velc vien ārā un pa diedziņam izšuj ;)

Sandra teica...

Paldies.. te jau vajadzīga vēlme un lieeeela pacietība... māksla no manis maza :)))

LAIME MĪL KLUSUMU... LAIME IR TAGAD!!!

- paldies-